Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

När blir en kattunge "vuxen"?

2015-01-31 15:47 #0 av: inu

Hej!

När har en Cornish Rex - kattunge växt klart rent kroppsligt? Jag har en liten tjej som blev 8 månader här om dagen och jag blev nyfiken på hur länge till hon kommer växa till sig och hur stor hon kommer bli.

Jag har hennes mamma här hemma och hon är en stor dam, inte tjock utan kraftig. Brukar tänka att om hon hade superlång rak päls (som hon tyvärr tappat under graviditet) skulle hon se ut som en Maine Coon. Men kattungen är betydligt tanigare och slankare : )

Anmäl
2015-02-02 21:43 #1 av: Leffe

Det är olika från individ till individ.Räkna med ett år

Anmäl
2015-02-03 10:34 #2 av: Eine

Man kan räkna att allt är färdigt vid 2-3 år. Men vuxen kan man också räkna att hon är när hon löper.det kan ju ske olika tidigt.Det är Naturens sätt att tala om hur läget är .Ska man kastrera ska man göra det före löp,gärna vid 3-4 månader. Sedan är det för sent att skydda mot juvertumörer i och med att hormonerna har börjat jobba.Har haft honor som löpt mycket tidigt

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2015-02-03 11:44 #3 av: inu

Hon är kastrerad redan : ) gjordes när hon blev 6 månader. Självklart är det ju individuellt när de är fullvuxna men var nyfiken på när ungefär de slutar växa. Undrar alltså inte riktigt när fe bli vuxna mentalt eller känsmogna utan när de växt klart ungefär.

Anmäl
2015-02-05 09:48 #4 av: Eine

#3 Fint att du kastrerat henne. men som jag skrev och den erfarenhet jag har så är runt 2-3 år ett bra riktmärke. Det har jag sett på mina genom åren.Lycka till 

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2015-02-05 15:22 #5 av: inu

Okej, Tack! Då har jag ett hum : ) är så kul att se henne växa! Så otroligt roligt. Och mycket känner man igen hos de små människobarnen också i deras beteende och sätt att tänka ; )

Har hennes mamma här hemma också men när hon kom hit var hon närmare 2½ år och helt fullvuxen (iallafall i mina ögon). Vi kallar henne tanten här hemma men jag påminner ofta om att hon faktiskt också är en ungkatt, hon blir 3 i slutet av maj.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.