Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Färger och färggenetik

Färgutfall

2014-08-08 15:44 #0 av: C-L-N

Hej!

Har en fråga om maskning och hur det nedärvs. Tex om man parar en solid hona EMS kod c,  som bär på maskning med en van med EMS kod a 01 33.  Då blir det vad jag förstår störst chans på att kattungarna blir blå eller lilamaskade eller har jag helt fel för mig? Tycker dock inte hanen ser maskad ut i ansiktet, förmodligen pga att han är van. Men hur påverkar det kattungarna?

Svårt med färger! Måste gå en kurs snart och lära mig. Om man nu kan bli något klokare på det :)

Anmäl
2014-08-08 22:52 #1 av: Dolleminas

C (lila) kan det bara bli o hanen bär choklad eller lila annars blir det "endast" blå, med eller utan vitt samt maskade med eller utan vitt. Om jag förstått det hela rätt ( är ingen färg genetiknörd ;) )

Anmäl
2014-08-09 00:39 #2 av: Eine

Blå,med eller utan vitt och maskning. Vad menar du med att han att hannen inte ser maskad ut? Han är väl reggad av uppfödaren?

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2014-08-09 10:34 #3 av: C-L-N

Tack för era svar! :) så det är mer ovanligt med lila då. ska kolla om han är bärare av choklad eller lila.
Menade att han inte ser sådär typiskt maskad ut i ansiktet, men det är väl för han inte är solid. Halva hans nos är blå tex. Ja han är reggad av uppfödaren.

Anmäl
2014-08-09 10:52 #4 av: Eine

Aha! Ja eftersom han är vitfläck så ser han annorlunda ut så klart GladDet är inte den traditionella färgningen. De ungar i din kull som är maskade föds beige/off white och utvecklar olika fort sina maskfärger, de andra syns färgen på direkt. Lycka till

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.