Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
För ev allergiker

Andningsproblem (allergi)

2014-01-27 21:27 #0 av: aadde81

Hej!

Skulle behöva fråga om råd, om det är någon som har erfarenhet. Efter ca en månad med CRX började jag få allergiska besvär (hon är 6 månader nu). Det nyser och kliar ibland, men det är inte så farligt och jag skulle kunna stå ut med det. Dock har jag även fått problem med andningsvägarna. Är tungt att andas, det piper och väser i andningen. Har fått Bricanyl-inalator som jag tar 3 ggr per dag för att stå ut.

Efter läkarbesök för utredning av astma har jag fått brev att jag har antikroppar mot häst, hund och katt vilket förklarar besvären. Läkaren skriver att de inte vill gå vidare med utredning ev. astma förrän jag varit kattfri 6 månader och symptomen då ev. kvarstår. Detta förklarat av "tydligen i proverna".

Vad anser ni med erfarenhet, är det bara att ge upp och skaffa akvariefiskar istället? Eller ska man insistera på behandling av luftvägarna med kortison (som med astma), konsekvenser av det etc. ?

Tacksam för synpunkter från er som har erfarenhet eller kunskap. Läkaren är inte så lätt att prata med, djurägare är hon garanterat inte.


Anmäl
2014-01-28 08:18 #1 av: Gittan

Tycker du först kan börja med att varje dag torka av katten med en fuktad handduk. Kanske ha den borta från sängen. Sedan vet jag astmatiker i min bekantskapskrets som har svårt med andningen just nu på grund av att det tydligen är "tung" luft.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.