Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Allergi

2014-01-21 22:36 #0 av: Rolf nilsson

hej!

vi köpte en kattunge,cornich rex,när vi fick hem katten så dröjde det inte länge förrän hon började tvätta sig intensivt.Veternären föreslog att skulle byta foder till allergifoder.Nu 3 månader senare har det inte blivit någon ändring,benen och hasorna är bra sönderslickade.Är det någon som har några erfarenhet vad det kan vara för fel på katten.

V skall byta kattströ i fall det dammar för mycket på katten,hon är ju ganska "tunnhårig" förut.


mvh

rolf nilsson

Anmäl
2014-01-22 17:36 #1 av: Dolleminas

En del katter kan få sånt för sig om de är understimulerade liksom om de är överstimulerade... vet inte hur mycket sällskap hon har, men hoppas hon slutar med detta

Anmäl
2014-01-22 21:11 #2 av: Spotless

Har ni kontakt med hennes uppfödare? 

Vore det min katt så skulle jag se till att hon kom till veterinär. Det är inte okej att en katt slickar sig på det sättet, vare sig den är över- eller understimulerad. Att det skulle bero på sanden har jag väldigt svårt att tro.

Boka tid hos en hudspecialist och be dem ta prov för Demodex felis. 

Anmäl
2014-01-23 12:34 #3 av: vovsingen

Bästa är att prova foderbyte först och främst. Hitta ett lågallergent foder utan tillsatser. MItt tips är James Wellbeloved produkter. Lycka till.

Anmäl
2014-01-23 20:33 #4 av: Wand

Att er katt tvättar sig så mycket att hon blir "sönderslickad" låter inte alls helt sunt. Min mor har en sphynxkatt som tvättar sig själv och andra frenetiskt men inte så att det blir synbart på något sätt, utan mer för att visa undergivenhet eller något.

Det kan mycket väl ha med understimuli att göra, men jag skulle nog också tippa på att det är något annat. Om du kontaktar uppfödaren så kan nog denne hjälpa till att kolla upp vad som är fel, det kan ju vara så att det är något simpelt som uppfödaren stött på tidigare. Det kan också handla om någon parasit, eller som sagt allergi.

Dock så tycker jag att en veterinär ska ta sådant här på större allvar än att bara föreslå att byta till allergifoder. Det är ju svårt att veta vad katten kan vara allergisk emot.

Sedan kan det ju också vara så att din hjärna spelar dig ett spratt pga att du är orolig - många honor kan tappa päls då de börjar komma upp i fertil ålder. Det kan inte vara så att hon helt enkelt bara fäller?

Power is when you've got all the justification to kill,  and you don't

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.