Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Jamar-vad vill min CRX?

2013-11-24 11:12 #0 av: aadde81


Hej!
Har en CRX-hona på 4 månader och 9 dagar. Ända sedan hon kom till mig vid 3 månaders ålder jamar hon mycket. Oftast är det inte ett kort och diskret jamande utan mer som ett "löpskrik" som kan vara flera sekunder åt gången. Det är jätteenerverande, särskilt på morgnarna när man är trött. Känns som man fått ett skrikande/gråtande spädbarn på halsen. I övrigt är hon jättebra, leker mycket på egen hand, nyfiken och älskar att ligga och mysa i knäet.

Är det bara att acceptera att det är hennes personlighet eller är det något fel? Kan tillägga att hon är veterinärbesiktad utan anmärkning och mindre ensam än de flesta katter då jag arbetar halvtid och min sambo ofta är hemma när jag jobbar. Lät henne träffa en vänlig katt men då blev hon aggressiv mot denna (dock utan att attackera).

Se länk till You tube om ni vill höra ett "smakprov" ;-)

Tacksam för svar

Anmäl
2013-11-24 11:18 #1 av: kalindas

Två tips från mig. Glad
Skaffa en kattkompis (unge) till henne, kan ta upp till en vecka innan de blir vänner. Det kommer göra henne lugnare och få henne att må bättre.
Sen för att minska ev. stress så köp Feliway och plugga in i el-kontakten.

Anmäl
2013-11-24 11:37 #2 av: MrsCecilia

Så där låter vår Robban när han vill ha uppmärksamhet. Kramar, gosa, bära och leka står på tapeten då. När han är uttråkad och tycker synd om sig själv låter han ännu värre. 

Jag skulle oxå tipsa om en kattkompis, crx är otroligt sociala och aktiva och ska leka minst 30 min om dagen för att må bra och få utlopp för sin energi. 

Jag kan tycka att en lika aktiv katt är bättre, då min Robban har två slöhögar till kompisar vilket gör honom frustrerad när de inte vill leka med honom.

Vi har oxå felliway, det funkar superbra.


__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2013-11-24 12:43 #3 av: nakenkatt

ja det låter som en helt vanlig rex.De pratar ofta,och ibland högt.Som sagt en mycket social ras som alltid vill stå i centrum för allas uppmärksamhet,Har själv ett helt gäng här.De är som sagt mycket kontaktsökande.Tror faktiskt rexen trivs bäst med en kompis.

Anmäl
2013-11-24 18:59 #4 av: A_KickEm

Jag har en som låter sådär när hon är hungrig.


 

Anmäl
2013-11-24 19:04 #5 av: nakenkatt

ja det gör de ju verkligen!!

Anmäl
2013-11-24 20:30 #6 av: MrsCecilia

Ja, samma här. Men det är det ett speciellt matjam och inte tal om den stirrande matblicken :)

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2013-11-25 16:13 #7 av: [Wiveka]

Dagny låter så när hon inte får vara med inne i badrummet när jag duschar.....

Anmäl
2013-11-25 21:34 #8 av: Eine

Du får prata tillbaka och fråga Glad

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-11-26 09:16 #9 av: aadde81


Tack för råd. Har skaffat Feliway. Avvaktar dock med kattkompis, får se hur det utvecklar sig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.