Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Avelshane finnes/sökes

Söker avelshane

2013-10-29 21:26 #0 av: C-L-N

Hej! 

Tänkte skaffa mig en kattunge eller iallafall under ett år till avel nu efter mina små har flyttat. Han ska gärna va rödmaskad eller röd med anlag för maskat. Ha en mysig personlighet, alltså vilja bli klappad och inte undvikande. Ha en bra markerad haka och gärna, men inget krav om han inte är för nätt utan gärna lite atletiskt byggd om man säger så. Han måste vara HCM-testad och FIV och FeLV.

Lite om mig

Jag heter Louise, är från Malmö och har nyss börjat min uppfödning vilket jag tycker är jättespännande. Mitt mål med uppfödningen är såklart att föda upp mysiga och tillgivna cornish rex, gärna åt det atletiska hållet men framförallt vackra. 

Om ni har nåt tips på någon hane tar jag tacksamt emot dom.

Min hemsida http://lilapantern.weebly.com/ 

Ha det bra, 

Louise

Anmäl
2013-10-30 10:09 #1 av: [Wiveka]

har du tittat på Nordiska rexringen

senaste gångerna har jag letat bland uppfödarsidorna när jag letat hane. Inte alla lägger ut under avelshanar.

Anmäl
2014-02-13 14:56 #2 av: MagicPaws

Bara en sak... en katt som är under året är inte HCM scannad.
Och FIV/FeLV tester får man ta själv dock kan det ju vara ett plus om föräldrarna är det :)

Anmäl
2014-02-13 15:26 #3 av: nakenkatt

nej en hane HCM scannas i regel vid ett års ålder.De andra proverna tar jag inför parningarna.

Anmäl
2014-02-13 19:40 #4 av: Mona22

Ska du köpa en hane för att använda honom i avel eller menar du låna en hane? Säger som de andra. Köper du en hane under ett år är de i regel inte testade.

Anmäl
2014-02-14 12:51 #5 av: Eine

Som ngn skrev så skannas inte kattungar!

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.