Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Kattmat, sand och tillbehör, böcker

Tips på bra kattmat!?

2013-09-29 19:06 #0 av: andreaw

Hej! Vi har en liten cornishtjej på dryga tre år. Vi har bara haft henne i några månader och har inte riktigt bestämt oss för foder ännu. Innan hon kom till oss åt hon av de vanliga märkena man köper på Ica/konsum. Hon har matlust, men har alltid fri tillgång till torrfoder eftersom att hon äter tills hon är mätt och lämnar resten. Hon är (som de flesta cornish) väldigt energisk, hon är smal men gått upp lite i vikt sen vi fick henne och hon är innekatt. Någon som har bra tips på foder? 

Sen har jag en till foderfråga. Hon äter väldigt gärna mousse, de små burkarna man köper på Ica. Men det är det ända hon vill ha. Och av det jag lärt mig så är den maten inte bra för katten. Jag har provat att ge henne all typ av mjukmat, även paté men inte ens det vill hon ha. Hon slickar upp gelèn och sen lämnar hon allt. Jag har provat att mosa, att köpa "extra fina bitar", mm, på djuraffären. Har någon haft samma problem? Har någon tips?

Anmäl
2013-09-29 20:30 #1 av: Vosstoss

Mjau är ju ett våtfoder man köper på Ica o dyl. Men det ska väl vara bra tror jag. Inget spannmål i, bara kött (eller mest i alla fall). Tror det är ett bra foder, har hon ätit det? Själv kör vi mest på torrfoder och lite blötfoder då och då

Anmäl
2013-09-29 21:26 #2 av: ChristinaSwe

Mjau i tetra som du köper i vanlig matbutik är faktiskt ett av det bästa foder du kan ge, smak spelar ingen roll... blanda lite och se vad hon tycker om. Torrfoder är en djungel, men så länge basmaten består av Mjau tetra så tycker inte jag att torrfoder spelar så stor roll, men köp på djuraffär och se vad hon gillar, mina äter bara Royal Canin torrfoder (Perser) som många förkastar... men mina vägrar allt annat torrfoder. så det har bara varit för mig att acceptera det.

Anmäl
2013-09-29 23:42 #3 av: andreaw

Okej! Får prova att köpa ett paket Mjau imorgon :) Tror dock att hon kommer att vägra det precis som all annan mjukmat med bitar i. Det jag vet med moussen hon gillar är att det är väldigt mycket spannmål i, och just därför söker jag något nytt :)

Anmäl
2013-09-30 02:11 #4 av: [inanna56]

Mjau på burk är inte bitar i, det är mer som färs och dessutom billigare än mjau i tetra. Jag gör så att jag delar upp en burk i dagsransoner och fryser ner och tar fram en dagsranson åt gången. Mjau är i mitt tycke ett bra foder och det enda jag köper i matvaruaffärer.Torrfoder köper jag på djuraffärer, mest från hemfoder.se eller animail.se på internet, då får man hemkörning också.


Anmäl
2013-09-30 12:51 #5 av: Eine


#4 Jag använder också hellre burk än tetra. Men jag har 6 katter så en burk är slut direkt.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-10-16 21:43 #6 av: andreaw

Tack för alla tips! Mjau på burk fungerade jättebra Gapskrattar

Anmäl
2013-10-17 09:48 #7 av: Eine

#6 Jättebra!

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-10-17 17:32 #8 av: noir

Vad är skillnaden på burk och tetra?

Var det inte något i burken som inte fanns i tetran?

Burk är ju billigare och är nybliven mamma och håller på med smakportioner till min dotter så plocka fram lagom mängd ur frysen gör jag redan och känns som vi köper tetror var och varannan dag nu när vi slutat med torrfoder helt.

Anmäl
2013-10-17 21:56 #9 av: A_KickEm


Burkmaten innehåller konserveringsmedlet natriumnitrit/nitrit E250.

Varför kan dom inte göra tetror i större förpackningar?

Anmäl
2013-10-18 10:55 #10 av: noir

Så var det!

Det undrar jag med, en bamse tetra tack ;D

Anmäl
2014-09-24 11:14 #11 av: Mya

Vad bra jag satt och letande på en tråd som denna. då det är prata om foder till katter ^^

Just nu har jag som torrfoder :

Kattmat

Cat - Specific Adult
Via arbetet så köper jag till katterna.
Kan ibland köpa våtfoder av samma sort med.
ibland köper jag Våtfoder som heter; Organic diet with chicken & Neutered Adult maintenance (Royal Canin).

Dock då jag är på Ica så kan jag köpa våtmaten ; Gourmet (finns så många smaker & sorter) & Sheba (med fisk smaker) 

Jag vet inte om alla djursjukhus har detta, men i Kumla så finns det torrfoder som heter: " Satiety, Weight Management Feline".
Du kan få med prova på gratis, då får du med en torrfoder och en våtfoder pack.
Jag testade detta och det var helt okej med katterna, men jag har gått över till Cat Specific nu.

Torrfoder mat finns alltid framme nu och jag vet inte 1-2 gånger så får katterna våtfoder. De tycks vissa dagar vara mer inne på torrfoder och andra dagar intresserade på våtfoder.  Jag variera just våtfoder och smakerna.
Nya höjdaren för min katterna var Gourmet med kanin

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.