Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

HJÄLP! Kattsand överallt :/

2013-09-01 14:17 #0 av: Dirtysue


Mina käraste ägodelar drar med sig stora mängder av kattsand ut från dasset efter de har gjort sina dagliga behov.

Någon som har något bra tips på hur man får kattsanden att stanna iaf i närheten av toan?

Vi har en kattlåda med lock, dock utan dörr för en av kissarna fattar inte hur han ska ta sig in då Lipar

Vi har även lagt en dörrmatta precis utanför lådan så att en del av sanden kan stanna där. Men det hjälper ytterst lite.

Alla tips är uppskattade :)

Anmäl
2013-09-01 14:28 #1 av: Eine

Jag vill också veta hur man görSkrattarHar kattlådor i alla rum och sand även i sängen... Dammsuger ofta också. Tror att alternativ kan vara pellets men även de lär söka sig fram överallt. Men skämt åsido,jag har vant mig med tiden,så de får nog fortsätta flänga runt..Men hoppas TS kan få nya tips.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-09-01 14:48 #2 av: AnnaS


ModKat toalådor, lite dyra men sååååååå bra! Tummen upp

Anmäl
2013-09-01 14:59 #3 av: MonicaLagerquist


Man köper en Hol på IKEA sågar ut en lite hål på ca 20 X 20 cm på ena sidan. Ställer kattenas toa längst in och lägger en dörrmatta inne i Uol.Sen ställer man Hol på ett bra ställe.Tex i hallen så har man en bänk att sitta på eller i köket om man så vill.

 

 

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2013-09-01 15:19 #4 av: jeenova

Jag använder två billiga vit badrumsmatta för mina två lådor och det leder till mycket mindre sand i lägenheten! Bra att klösa/leka på med.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70075638/

Anmäl
2013-09-01 18:19 #5 av: A_KickEm

Jag har ett budgetalternativ till modcat - IKEAs plastlåda SAMLA 57x39x42 med lock som står i badrummet. I locket ett utsågat hål 23x23. Använder sand från Arken Zoo (deras egna) för långhåriga katter - lite större korn som skräpar mindre.  Sanden håller sig i badrummet och en mindre del hamnar någon decimeter ut i hallen.

Anmäl
2013-09-05 12:20 #6 av: Zelda12

Modkat helt klart:) Köpte en i somras och den enda sanden som hamnar på golvet är i princip den jag spiller när jag gör rent lådan.. Använder cats best öko plus som man kan kasta direkt i toan *älskar allt som gör livet enklare* :-)
Katterna älskar också sin modkat eftersom den är så djup så att man kan ha ett riktigt tjockt lager sand.

Anmäl