Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Avel, genetik och uppfödning

Maskad katts ögonfärg

2013-08-25 20:20 #0 av: SE*Geishas

Jag har en liten tjej här hemma på 4,5 månad som föddes kritvit. Det tog flera dagar innan hennes sotiga fläckar började tyna fram. Om ljus reflekteras i hennes ögon så lyser det rött. Detta bör väl ändå vara en siam-maskad tjej? Men hur kommer det sig att hon inte har mer knallblå ögon som alla andra siam-maskade? Hennes ögon är ju knappt blå!

Vad tror ni? Tonkanes-maskad? Eller siam fasst färgen blivit mindre blå pga att ingen av hennes föräldrar är maskade? Och för att man inte färg-avlar med cornish så blir de lite utblandat? Eller kommer den gråaktiga eller beiga hinnan släppa när hon blir lite äldre?

Anmäl
2013-08-25 20:21 #1 av: SE*Geishas

En till bild

Anmäl
2013-08-25 20:22 #2 av: SE*Geishas

En till bild

Anmäl
2013-08-26 09:38 #3 av: A_KickEm


"Knallblå" är inte så vanligt på cornish. Vi har tre siammaskade - en med tämligen blå, en med ljust isblå och en med ljust blågröna ungefär som Geisha. Känner du dig tvivlande så är det nog bäst att DNA-testa. Det kostar ca 280 eller420 kr hos UC Davies beroende på om du väljer att testa för enbart en färg eller gör en fullständig färganalys. Man kan också passa på och testa blodgrupp på samma gång så blir det billigare än att göra det separat senare.

Anmäl
2013-08-26 10:30 #4 av: SE*Geishas

Tack för info :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.