Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Hoppar

2013-08-14 21:26 #0 av: mika21

Hej alla rexägare!

Jag behöver eran hjälp. Min busdam på nu 1år har ända sedan kattungestadie älskat att hoppa upp på ryggen och hänga kvar där tills man får ner henne.

Detta har nu blivit mer intensivt och man kan knappt stå still längre, detta blir ju väldigt jobbigt när man har gäster på besök och dom undrar varför en katt hänger dem i ryggen? och vi ska inte tala om rivsår och trasiga kläder heller :/ Vi säger till varje gång men hon glömmer det en sek efter och försöker på nytt. hon hoppar upp på mig mycket oftare än min sambo(säkert för att jag är kortare)

Men alla tips och råd är varmt välkomna :) Kanske någon som har en hum om varför hon gör detta?

Anmäl
2013-08-15 10:33 #1 av: Eine

Säg ifrån, *NEJ*och putta ner!Glad

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-08-15 17:31 #2 av: mika21

Det gör jag varje gång ;) ingen framgång där

Anmäl
2013-08-15 18:40 #3 av: Eine

Du kanske är för snäll? Katter gillar inte att man skriker... Skrattar

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-08-15 19:47 #4 av: mika21

Nä :( säger till ordentligt och hon reagerar på det men glömmer/släpper det direkt

Anmäl
2013-08-15 19:53 #5 av: jeenova

Man får vara ihärdig, ha stort tålamod och upprepa mycket för en cornish.. de är lite tankspridda av sig och glömmer tillsägelser efter någon minut!

Anmäl
2013-08-15 20:04 #6 av: Eine

om du märker att hon håller på att ta sats, så höj handen mot henne och hejda.Det är bara att visa ogillande och vara mer envis än katten

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-08-15 21:05 #7 av: mika21

Mjo bara att kämpa på antar jag. Har börjat hålla bättre koll nu så jag kan visa ogillande när hon laddar. Dock svårt kl 6 på morgonen när man är snäll och fyller på vattenskålen ;)

Anmäl
2013-08-15 21:15 #8 av: Eine

#7 jo de är så envisa! Men man lär sig knep..Det är inte kul när man har en kastrull med hett innehåll och samtidigt ska skydda både katten och sig själv från att bli bränd . I det fall man har en hoppjerkaFörskräckt! Lycka till !

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-08-16 04:27 #9 av: [inanna56]

När min första cornish  Smilla  började hoppa upp på min axel tyckte jag det var charmigt till en början. Men kändes ohållbart efter ett tag, både mina axlar och kläder tog stryk. Bestämde mig att försöka få slut på det, så när smilla började ta sats satte jag upp handen och sa NEJ, NEJ. Om hon hoppade upp utan att jag märkt av tendensen innan sa jag NEJ och tog ner henne direkt.

Det har funkat. Det händer att hon försöker hoppa upp någon enstaka gång. Jag tyckte också att det blev värre och värre från början när hon hoppade upp. Tydligen tyckte hon att det var väldigt  kul, så jag tror att det bästa är att man försöker stävja det beteendet så fort det visar sig från början.

Min andra cornish Isy hoppade också upp på mig men hon klarade inte riktigt att ta sig upp på axeln utan hamnade på ryggen, inte kul alls. Gjorde på samma sätt och hon hoppar inte alls på mig längre. Jag tror man får vara envis och konsekvent, cornisar är envisa men också läraktiga.


Anmäl
2013-08-17 14:19 #10 av: mika21

Tack för era svar. Ja jag får väll fortsätta "Neja" och hoppas på att hon slutar nån gång. MIn andra katt höll också på så(inte lika ofta längre) men hon har en sån klokontroll så det gör aldrig ont, hon är väldigt försiktigmedans den andra är scoobydoo i kattformat ;)

Anmäl
2013-08-18 21:46 #11 av: SE*Geishas

För mig funkar det bra att sänka rösten så den blir väldigt låg (mörk) och kolla kussen i ögonen o dra ut på nejet "neeeeeeeeej"

:)

Anmäl
2013-08-19 11:49 #12 av: Leffe

Det att titta dem i ögonen har jag under mina år upptäckt är viktigt. Och man får inte ta bort kontakten. Det ska katten göra först för att då visar den att du bestämmer.

Anmäl
2013-08-20 12:27 #13 av: noir

När du inte orkar säga till mer, säg ifrån två gånger så mycket som du redan gjort så kommer budskapet gå in. säger jag inte ifrån en gång till mina katter om att klösa på soffan får vi en period av soffklösande tills den envisaste av oss har vunnit.

jag putar till mina katter lite lätt och säger tscchhhh! ungefär som ceasar milan gör med hundarna i sitt tv program :)

Anmäl
2013-08-20 20:11 #14 av: mika21

Hehe putten och tscchh brukar jag också använda ;) funkar bra på allt annat. Men med rygghoppandet testar jag allt....går sådär :/ så fort jag bara böjer mig lite grann så börjar hon ladda för hopp. Jag gör mitt bästa med alla metoder men det är frustrerande.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.