Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Avel, genetik och uppfödning

17 veckors unge diar fortf!!?

2013-08-06 16:43 #0 av: SE*Geishas

Fick min första kull den 12 april och sparade en av ungarna. Hon är 17 veckor på fredag o diar fortfarande, av sociala skäl såklart. Men endå! Mamman sa ifrån massor om det i flera veckor men nu verkar hon ha gett upp o låter hennes dotter dia.

Har läst att man inte ska förhindra detta. Att mamman säger ifrån själv om de är nödvändigt. O min tanke är att de kan väl inte skada att hon snuttar på sin mamma även om hon skulle göra de som vuxen? Eller vad säger ni? Det kan väl bara vara ett sätt för dom att mysa?

Anmäl
2013-08-06 17:11 #1 av: kissan78

Har en 5månaders sphynx som diar på sin mormor och gammelmorfar, det är ju mest för mysfaktorn. Låter mina kissar hålla på om de vill, förr eller senare slutar dom med det. Är bara om de brukar börja snutta på sig själv som jag ser till att bryta vanan då de brukar ha svårare för att bryta sånt beteende själva.

S*Kattmillas Cornish Rex & Sphynx  
www.kattmillas.se

Anmäl
2013-08-06 18:53 #2 av: SE*Geishas

Jaha shit vad intressant! Tack för svar!

Anmäl
2013-08-06 19:43 #3 av: Holtan

Hade ett par huskatter, mor och dotter, där dottern snuttade i måååånga år. Säkert tills hon var kanske 11 år. Men de fick hållas och ingen av dem verkade må dåligt av de :P

Anmäl
2013-08-06 20:52 #4 av: EmyJ

Min yngsta har snuttat på min äldsta i över ett år, från det att hon kom vid 12 v fram tills inte allt för länge sen.. Nu är hon 1,5 år.

Anmäl
2013-08-06 21:27 #5 av: Eine

Låt henne hållas,det gör ingen skada.Har haft en siames som lät sina sexmånaders hankattungar snutta.De var större än hon i det lägetFunderar. Likaså hade jag en hona som snuttade på sig själv! Extra mycket när hon hade kullGladMen jag hindrar aldrig.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-08-06 21:56 #6 av: Leffe

Min yngsta skogis fick namnet Snuttan - gissa varför. Min cornish Pysen snuttade hela sitt första år på sin mamma.

Anmäl
2013-08-07 13:46 #7 av: SE*Geishas

Okej! verkar väldigt vanligt och fullt normalt :)

Anmäl
2014-10-10 22:38 #8 av: inu

Hej! Vill putta upp den här tråden.

Har en liten hona som är 4½ månad gammal. Hon har sen hon kom hit ett fåtal gånger snuttat på min arm/hals på morgonen när vi precis vaknat.

Idag fick vi hem hennes mamma som är nykastrerad (igår) och har ett sår på buken. Nu är det ju såklart så att kattungen snuttar i 180 på mamma kisse, både på bröstvårtorna och i hennes skinnveck, när de ligger och myser. Vad gör jag? Ska jag säga åt kattungen när hon gör det? Verkar som en omöjlig grej att hindra.

Ska jag sätta på en strumpa på kattmamman (hon har ingen tratt då hon själv inte slickar sig på såret och för att jag tycker tratt skadar mer än gör nytta) så att såret och tuttarna får vara ifred?

Tack på förhand!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.