Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Tipps!

2013-07-10 21:19 #0 av: Holtan

Jag har en liten fråga till er med vit katt, eller er som har tipps till oss med vit katt ;P
Problemet jag har är att min kisse har rätt så smutsiga "bollar" alltså testiklar. Hur får jag dem lättast rena? Smutsen försvinner inte när jag badar honom och inför kommande utställning i augusti vill jag ju gärna visa honom helt ren :P Det ser ut som om att smutsen sitter i hårsäckarna på honom.
Att han sedan inte uppskattar att jag försöker tvätta dom är ju en annan femma :P

Men kom gärna med tipps! :D

Anmäl
2013-07-11 15:32 #1 av: Eine

Lycka till.Det är näst intill omöjligt. Jag har använt barntandborste och schampo,olja, ,ja bara säg det så har jag använt det. Så killarna har fått gå med orubbade bollar i avvikande färg till den övriga pälsen de gånger vi varit på utställning.. Om du har en kille som inte bryr sig om allt pill,så är du att gratulera,men annars som sagt,lycka till..Tips har jag inga Ledsen

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-07-11 17:59 #2 av: MonicaLagerquist


Jag använde majonäs på Toms svans och bollar.Smörjde på fyra fem gånger per dag inför utställningarna.Sen slickade han sig själv ren.Det sista tog jag med en babyvåtservett.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2013-07-12 12:35 #3 av: Eine

mina blundade och vägrade slicka bort sådant... Funderar kan ju bero på individ och framför allt hur mycket den är drabbad?

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-07-12 20:33 #4 av: Holtan

Ojoj låter som något svårt att bli av med! :P haha

Jag har provat med typ matolja/rapsolja. De fungerade lite. De är väll inget farligt för honom att få i sig?
Man kanske ska prova majonäsen då ;)

Jag har hört om diskmedel som vissa tvättar med. Typ YES. Är inte de farligt för katten?

Tack! Ska göra mitt bästa och berättar om jag hittar ett mirakel ;)

Anmäl
2013-07-12 21:30 #5 av: Eine

Yes har jag använt på fetsvans,kan säkert fungera på kulor också. skölj ordentligt bara. 


Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-07-17 14:30 #6 av: kissan78

Galltvål!! Naturligt, inte uttorkande men löser i princip all smuts! Låt det sitta ett tag och sen skölj av. Kan behövas några behandlingar men har fått bort de mest envisa smutsfläckar med just galltvål.

S*Kattmillas Cornish Rex & Sphynx  
www.kattmillas.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.