Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Sjukdomar och andra bekymmer

Kladd i ögat på två veckor kattunge?

2013-05-18 17:58 #0 av: [kaffebönan]


Hej!

 

Jag frågar er som är uppfödare,har själv bara en huskatt..Nu har hon fått kattungar som blir två veckor på måndag..Mitt bekymmer är att en av kattungarna har fått problem med att ögonen kladdar igen och han kan inte öppna dom..han va först att öppna ögonen,han va inte ens en vecka gammal..alla öppnade ögonen strax efter.

Jag har baddat med kokt kallt vatten samt även koksaltlösning för ögonen,men det går inte över..kattmamman är vaccinerad och hon är inte ute nu.Har inga fler katter.

Kattungarna ligger i bolåda med flera fleecefiltar,men dom ligger i tvättstugan i källaren för att inte bli störd av våra små barn..kan det vara för kallt??

 

Ska ringa veterinären på måndag,men undrar om någon har tips på vad jag kan göra??

 

Tack på förhand!!

Anmäl
2013-05-18 21:10 #1 av: Dragonrebell

Du bör kolla med veterinären som du själv skriver. Men jag råkade ut för samma sak. Upptäckte en lång ögonfrans som stack rakt in i ögat. Klippte av det och problemet var löst. Lycka till med den lille.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.