Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Fodervärd finnes/sökes

Tillfällig fodervärd sökes

2013-05-15 10:13 #0 av: Gulli73

Hej

Jag söker någon som kan tänka sig att ha min cornish hona på 16mån  i 3-6 månader då jag precis fått en bebis och vi kommer att vara kvar på sjukhus denna tid.

Kontakta mig helst direkt på min mail som är gulli7328@gmail.com för vidare info

Anmäl
2013-05-26 18:30 #1 av: Gulli73

Här kommer en bild på min älskling.

Anmäl
2013-05-26 18:34 #2 av: Gulli73

Ska klargöra lite vad det är som jag söker.

Vill hitta nån inom 20mils omkrets  till Östersund som kan tänka sig att ta sig an min katt mot att jag står för alla hennes omkostnader.

Om jag inte kan ta hem henne efter 6månader så kan jag tänka mig att  personen kan få fortsätta ha henne som foderkatt.

Anmäl
2013-05-27 12:26 #3 av: A_KickEm

Att vara fodervärd betyder i kattsammanhang att man tar emot en katt från en uppfödare och det skrivs ett avtal om hur många kullar/parningar som uppfödaren får använd katten till. Därefter övergår katten  i fodervärdens ägo. Av avtalet ska framgå när katten SENAST övergår i fodervärdens ägo. En katt som lämnats till fodervärd återvänder inte till uppfödaren om inte något speciellt inträffat och uppfödaren/fodervärden kommer överens om det.

Det du pratar om är ett slags inackordering - självklart ska avtal skrivas om hur länge katten ska stanna i det tillfälliga hemmet, vilken ersättning som ska utgå till den som tar hand om katten åt dig och vad som händer om du inte hämtar katten då avtalet löper ut.....och där är det rimliga att den som haft den inackorderad övertar ägandet om du inte hämtar den inom t ex två veckor från det datum som sagts i avtalet - vilket också bör skrivas in. Som ägare ska du ha katten försäkrad och stå för eventuella veterinärkostnader under inackorderingstiden.

Vill du förlänga inackorderingen så skrivs ett nytt avtal - men någonstans går ju gränsen för när det blir orimligt att begära att någon annan ska ta ansvar för en katt den inte äger.  Dom fäster sig vid katten och katten vid dom.

Anmäl
2013-05-29 10:21 #4 av: Gulli73

Jag måste faktiskt säga att jag tog väldigt illa vid mig av det du skrivit då jag är fullt medveten om skillnaderna men som relativt nyförlöst och tillika med problem som jag inte vill gå in på då det är privat så var jag lite förvirrad när jag först skrev och kom på försent att det var inte riktigt korrekt titel men orkade helt enkelt inte med att be sajtvärden att ändra så därför står det som det står. Försökte sen förklara i nästa inlägg men tydligen inte tillräckligt för vissa personer.

Ser detta som ett personligt påhopp och att du definitivt är en besserwiser som  bara måste skriva ut det allmän istället för att maila mig privat angående vad som är korrekt.


Anmäl
2014-07-03 15:50 #5 av: dragonstar

Nu bor jag tyvvär i Örebro och pendlar till södertäljer regelbundet.  Men jag har hemmet öppet som tillfälligt boende för Cornishar. Har 2  kastratflickor sen innan, den ena är rakt på och den andra mer tillbakadragen. Jag är hemma på heltid så dom blir endast ensamma när jag är tillstan och sambon inte är hemma.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2014-07-04 09:28 #6 av: Eine

TS Lycka till med ditt  barn och hoppas du hittar någon som kan ta hand om din katt ett tag.Det måste vara väldigt jobbigt att vara i din situation just nu.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2014-07-04 19:42 #7 av: Vixxen

# 5 # 6 Tror att barnet är fött för länge sen då tråden är mer än ett år gammal...Vinkar

                                                                                               

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.