Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Avel, genetik och uppfödning

Kattmamma biter ungar

2013-04-19 08:35 #0 av: alaura

Ungarna är nu 1 vecka och i förrgår började hon ta tag runt nacke och kropp o biter, ser ganska våldsamt ut. Men ungarna piper inte så hon kan inte göra så hårt (än). Tror de va i samband med att ungarna började låta mer. När hon gjort det här har man sett i hemnes ögon att hon kännt sig stressad. Hon har slutat spinna o gör de bara när jag är där o myser m henne. De här e hennes första kull. Rädd att de ska gå längre. Har hört om honor som bitit ihjäl sina ungar både i 1 o 3 veckors ålder. Är det här beteendet normalt? Hur ska jag hantera situationen? Som de e nu e jag uppe flera ggr/natt av oro. Så fort dom piper lite extra vaknar jag.

Anmäl
2013-04-19 08:38 #1 av: Greigh

Låter som förlossningsdepression av något slag? Kan katter ha det?

Anmäl
2013-04-19 09:06 #2 av: MonicaLagerquist


Hur mår honkatten? Är det lugnt där hon har ungarna? Finns det fler katter som stör henne?

Jag tycker at du ska ringa till honans uppfödare så kan h*n säkert råda dig.

Har du ingen kontakt med uppfödaren så ta kontakt med din mentor eller annan kunnig uppfödare.

Det är lättare att ge råd vid ett smatal än så här över internet.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2013-04-19 11:11 #3 av: alaura

Har pratat med uppfödare men hon bad mig googla på det då hon ej vet. Har frågat på andra ställen också och är ute efter många petsoners synpunkter :)

Anmäl
2013-04-19 11:39 #4 av: A_KickEm

Hur mycket låter ungarna? Får dom tillräckligt med mat? Ungar som är mätta och belåtna brukar inte låta så mycket.

Har honan fri tillgång till foder? Hon börjar nu behöva betydligt mer mat (näring & energi) än vanligt för att tillverka mjölk. Du kan låta henne dricka modersmjölksersättning då och då för extra protein o fett.

Är det nersläckt/lite skumt i rummet så det känns tryggt? Ligger dom undanskymt....gärna med tak över bolådan? Försök efterlika en bohåla och håll rummet lite mörkt.

Får hon vara ifred med sina ungar? Första veckorna bör man undvika att ta upp ungarna eller att överhuvudtaget störa mor och barn i onödan.

Hon kan ha livmodersammandragningar! Har du kollat febern? Har du kollat flytningar?

...och man får räkna med dålig sömn när man har ungar i husetLyssnar på musik


 

Anmäl
2013-04-19 16:53 #5 av: alaura

Hon har allt du skrivit. Dock kan jag göra det mörkare! Tyvär har hon inte velat ha ngn mjölkersättning.

Känns som hon vill att man ska vara med mycket. Brukar sitta bredvid lådan o klappa på henne. Då spinner o njuter hon. Ska kolla tempen!

Kan nämna att det började ett dygn efter att vi va hos vet. Kan ju vara den utlösande stressen och sen har de inte hjälpt att vi haft tvn på om kvällarna. Ska kolla tempen också tack så mkt för ditt långa svar! Idag har hon inte vart på ungarna nåt! :)

Anmäl
2013-04-19 17:08 #6 av: A_KickEm


Hon kan ha haft livmodersammandragningar efter att den sista kom ut och har det lugnat sig nu så är det nog ingen fara  ...men kolla tempen för säkerhets skull. Något förhöjd temp kan vara normalt flera dagar efter att förlossningen avslutats.

Anmäl