Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Avel, genetik och uppfödning

Bjuda hem folk, när?

2013-04-19 08:28 #0 av: alaura

När kan ja tex bjuda hem min mamma som inte har några djur? När kan jag bjuda hem folk som äger hund samt katt? Nu är ungarna 1 vecka. Har hört att de bästa är under v 4 om de fortf diar. O sen efter vecka 8 sålänge de va 1 vecka sen de tog första vacc.

Anmäl
2013-04-19 09:08 #1 av: MonicaLagerquist


Det beror på hur mammakatt mår.Tar du hem folk som inte tittar/rör kattungarna så är det ju inget problem.

Med tanke på din andra tråd om att din hona biter ungarna så skulle jag inte ta in främmande folk i det rummet katterna är.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2013-04-19 11:08 #2 av: alaura

Nej tänkte inte göra det förän honan är lugn! Funderade mest på infektionsrisk?

Anmäl
2013-04-19 11:58 #3 av: A_KickEm


Våra ungar diar mer eller mindre så länge dom är kvar med mamman.

Infektionsrisk finns alltid oavsett om dom diar eller inte och oavsett vaccinationer men ju yngre dom är desto besvärligare blir ju en ev infektion. Det tar f ö två veckor innan vaccinationer "tagit" ordentligt.

Hos oss får inga främmande människor träffa några ungar före 5-6 veckor. Med främmande människor menar jag t ex köpare och annat icke behörigt folk. I den mån det skulle vara aktuellt att "bjuda hem" några innan dess t ex vid en födelsedag eller liknande så stängs dörren till hona/ungar och främmandet får inte träffa dom. Det handlar både om onödig stress och infektionsrisk. 

Däremot får de närmaste komma på besök men ingen för röra ungarna förrän de har fått ögon och är uppe och går - och då först efter att ha tvättat och spritat händerna. (vilket är en procedur som upprätthålls även när köpare o annat främmande folk kommer)

Anmäl
2013-04-19 11:59 #4 av: A_KickEm

PS Om någon besökare har hund är ointressant i sammanhanget - sjukdomar förs inte över från hund till katt.

Anmäl
2013-04-19 16:57 #5 av: alaura

Fasst hundar går ute och kan bära runt på lite vad som helst och även där ska man vara försiktig enligt uppfödare i min kattklubb!

Anmäl
2013-04-19 17:16 #6 av: A_KickEm

Nu ska väl inte främmande hundar besöka kattungarnaCool....men teoretiskt kan dom väl får med sig en mikrob på tassen likaväl som att vi kan föra in smitta med skorna.....men att en hundägare som kommer på besök skulle föra med sig en kattsmitta via sin hund är alltför långsökt.

Anmäl
2013-04-20 08:57 #7 av: Eine


Jag kan inte leva isolerat enbart för att jag har kull. Så mina vänner får alltid komma på besök och även kika på ungarna.Likaså kan en intressent få kika in i lådan och bilda sig en uppfattning.Titta behöver inte betyda lyfta/pilla påFunderar.Och mina honor har inga som helst bekymmer med besök. De skulle bli upprörda om de inte får kolla in vilka som kommer. Däremot tillåter jag absolut inga hundar här,då katterna inte är hundvana.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-04-20 11:12 #8 av: nakenkatt

#7 håller med dig helt och fullt.har aldrig haft några problem.Ingen behöver peta på ungarna när de är små,finns ingen anledning.man kan stå i rummet och titta ner lite försiktigt,det gäller de anhöriga.Övriga kan få vänta.Mina kattmammor har aldrig brytt sig.

Anmäl
2013-04-20 11:25 #9 av: alaura

6, det finns erfarna uppfödare som säger att man ska vara försiktig med att ta hem hundägare, och jag är hellre extra försiktig i nuläget.

7, absolut skulle jag aldrig ta hem en hund :)

Men vad bra då vet jag att sålänge honan tycker det e lugnt, så kan man bjuda hem nära o kära tidigt, utan att de får röra.
:)

Anmäl
2013-04-20 12:24 #10 av: A_KickEm

#9 Det kan ju bero på att många har väldigt dålig kunskap om vad som smittar hurOskyldig

Anmäl
2013-04-20 13:10 #11 av: Eine

# 10 Så är det. Och även de kattuppfödare som säger sig vara erfarna dras med en del andra myter..Skämtar

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-04-20 13:14 #12 av: Ulricah

#4 Det är ovanligt med sjukdomar som smittar mellan hund/katt men det finns. Katt och hund har tex två olika slags parvo men en ovaccinerad katt (mot kattparvo) kan få hundparvo.

Däremot är det vanligt med parasiter som har både hund och katt som värddjur, tex spolmask.

Anmäl
2013-04-20 13:29 #13 av: Ulricah

Kanske ska tillägga att parasiter smittar ju sällan om inte avföring med ägg äts upp av något annat djur, eller katten äter en infekterad mus etc så det är ju ingen större risk i det här fallet.

Jag bara protesterade mot det definitiva uttalandet hos #4 GladNörd

Anmäl
2013-04-20 21:55 #14 av: alaura

Tack ulrica då vet jag mer specifikt vad det är! Och vad jag också fått lära mig är att halsfluss hos människor kan smitta till katt. Sen vet jag inte om de tar sig i annat uttryck hos katt, de kan de säkert göra.

Anmäl
2013-04-27 19:17 #15 av: MonicaLagerquist

Apropå det där med besökande hundar.Skämtar
Vi har haft årsmöte här hemma idag. Q ligger ju på Ultuna men hunden Lena tog väl hand om Abbe och Valle under tiden vi hade vårt möte. Hon tvättade ren dem och toade dem noga.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.