Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Hjälp att testa allergi i Skåne

2013-03-11 10:23 #0 av: Haricas

Hej!

Jag är en kattälskare som blivit allergisk mot katt och som av den anledningen gett upp tanken om djur. Nu har jag fått upp ögonen för Cornish Rex som tydligen fungerar bra för många allergiker och jag överväger på allvar att skaffa mig en. Dock vill jag så klart gärna försäkra mig om att jag faktiskt tål dem och undrar om det finns någon som kan hjälpa mig att undersöka saken? För en tid sedan besökte jag en kollega som har en Cornish och trots att jag var där en hel kväll och kelade med katten i soffan kände jag inte av något särskilt. Jag tror alltså att det finns goda chanser att det fungerar men eftersom jag har barn och just den här katten inte fungerar med barn så har jag ingen möjlighet att testa närmare. Jag hoppas därför att det finns någon vänlig själ i Skåne som kan antingen låna ut sin katt eller låta oss komma på besök och kela för att se om vi också kan bli en Cornishfamilj. Vi bor i södra Skåne men kan ge oss iväg en bit vid behov. Maila mig gärna på haricas@hotmail.com eller lägg en kommentar.

Hälsningar Hanna

Anmäl
2013-03-11 11:47 #1 av: AlexH

om du inte finner någon som lånar ut så kan du ta med dig ett örngott till din kompis och gnugga in det i katten. ordentligt. och sedan tar du hem det och sover med det på kudden i flera dagar..

På Nordiska rexringen www.rexringen.nu kan du se vilka uppfödare som finns i Skåne. Tag kontakt med dem. har de kattungar är det ännu bättre då kattungar och vuxna fertila är mer allergena än kastrater.

då kan du säkert få komma dit och gnugga in örngotten med dem :) och testa.


Lycka till!

Anmäl
2013-03-11 12:04 #2 av: nakenkatt

#1 har faktiskt haft två familjer här med örngott med sig.den ena funkade för,men den andra fick en rejäl reaktion,så jag tror det är en väldigt bra testmetod.Värt att testa.

Anmäl
2013-03-11 15:22 #3 av: KatternasMatte

Vi bor i Billesholm som ju ligger en liten bit utanför Helsingborg och vi tar gärna emot allergibesök och om vi känner förtroende för er finns det möjlighet att låna katt för att prova. Dock har vi numera en liten papillon här hemma om det är så att du är hundallergiker också. Maila gärna på: matte@gosehjartats.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.