Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
För ev allergiker

Kan barn utveckla allergi mot katt?

2013-02-06 09:20 #0 av: alaura

Har sett många inlägg att sonen/dottern, alltid runt 3 år, har utvecklat allergi mot katten o att de måste göra sig av med den. De ska ju va bra för barn att växa upp med katt för att de utvecklar ett försvar mot allergi. Och enligt min vän som är apotekare så kan barn inte bli allergiska.. Vet inte va hon prata om för ålder dock. Hur är de egentligen? Dåligt att utsätta ett spädbarn för tidigt? Vill ju att mina framtida barn inte ska bli allergiska. Vill inte behöva göra mig av m mina katter!!!

Anmäl
2013-02-06 11:36 #1 av: Leffe

Alla kan utveckla allergi. Vet inte riktigt hur det fungerar, men har jag fattat det rätt så har kroppen motståndskraft mot olika ämnen. Normalt fungerar det bra, men det kan bli så att kroppen blir "mättad" och då kommer allergin

Anmäl
2013-02-07 13:50 #2 av: AlexH

jag har haft hund och katt innan jag fick barn.. har nu 1 hund och 5 katter.. ingen av mina barn har reagerat eller utvecklat allergier.. de är 6 och 8 år..

Anmäl
2013-02-07 14:40 #3 av: MyTwiggs

Spädbarn är sällan allergiska, men visst kan barn utveckla allergier. Mina systrar blev allergiska tidigt i livet, kanske runt 7 år. De var allergiska mot pollen och vissa pälsdjur. 

Jag var aldrig allergisk som liten men har nu i vuxen ålder utvecklat allergi. Mina systrars allergier har mer eller mindre vuxit bort.

När jag var liten hade vi i princip alla tänkbara djur, katter, kaniner, marsvin, möss, hamstrar, chinchillor, gerbiler, getter, hästar kor... ja you name it.. förutom hundar. Vi utsattes för många olika pälsdjursallergener med andra ord. Jag är idag måttligt allergisk mot hund, annars helt befriad från pälsdjursallergi enligt senaste allergitestet.

Det här är inget vetenskapligt, men mina systrar som blev allergiska som små har inga allergier idag. Jag som inte var allergisk som liten har astma (pollenallergi). Vi har alla tre vuxit upp i samma hem och utsatts för samma allergener.

Anmäl
2013-02-07 15:17 #4 av: Eine


Tror inte att så många som sägs,utvecklar allergi vid 3 år..Min teori ,helt ovetenskaplig. är att man ledsnat på katten dessvärre,men det låter bättre att skylla på allergi. Ser ibland annonser på katter som är 6-7-8 år,vars ägare plötsligt utvecklat kattallergi. Jag är skeptisk  och tvivlar på sanningshalten där...

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-02-07 15:33 #5 av: Ulricah

Det finns forskning som visar att spädbarn som utsätts för allergener blir mer allergiska, det finns annan forskning som visar på det motsatta. Kort sagt man vet inte säkert.

Man kan utveckla allergier precis när som helst i livet. Det är vanligare att spädbarn blir allergiska mot livsmedel medan barn i 3-årsåldern utvecklar mer inandningsallergier (dit får vi nog räkna pälsdjur).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.