Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Sjukdomar och andra bekymmer

Sjukdommar?

2012-11-17 10:30 #0 av: Diffy

Hur är det med cornish rex är dom ofta sjuka? tyckte jag läste nånstans att cornish rex inte har några kända ärftliga sjukdommar eller vad det nu stog? :)

För man har ju läst att raskatter är mer sjuka än bonkatterna.

Anmäl
2012-11-17 10:47 #1 av: Mona22

Nej de är inte sjukare än andra katter. Anledningen till att raskatter verkar sjukare är för att de testas. Skulle man börja testa huskatter skulle man upptäcka samma saker. oftast om en huskatt dör så tar man inte reda på varför och katter som "försvinner" kan mycket möjligt dött av någon sjukdom då katter ofta går undan när de mår dåligt.

Anmäl
2012-11-17 10:56 #2 av: Diffy

okej då förstår jag :)

Anmäl
2012-11-17 12:01 #3 av: Dolleminas

TS och ärftliga sjukdomar bär ju inte endast honorna, hanarna dlear ju lika mycket gener som honorna :)

Anmäl
2012-11-17 15:56 #4 av: A_KickEm

Det finns en ärftlig hjärtsjukdom som kallas HCM - den finns på alla raser - även på huskatter. Den är mer vanlig  på huskatter än på de flesta raskatter.  Många raskattuppfödare undersöker sina avelskatter för detta för att minska antalet insjuknade katter - det gör inte huskattuppfödarna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.