Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Avel, genetik och uppfödning

Chip på hane??

2012-11-01 13:41 #0 av: MagicPaws

Jag undrar hur många som provat att chipa sina hanar för att få dem som kastrater under en tid.
Lennart Nilsfors säger att chipen alltid håller 2-3 år medan vissa påstår 6-9 månader och ja allt där emellan.

Så nu undrar jag hur många som provat detta på sina hanar och när de har kunnat para honor och producerat ungar! Eftersom vissa hanar kan para tidigare men utan att lyckats producera ungar då det varit för tidigt.

Anmäl
2012-11-01 13:45 #1 av: Strawberrygirl

Vi chippade Melwin i slutet på mars förra året. I början av sommaren i år började han visa tecken på att han var på gång att bli fertil igen, sedan i augusti så beter han sig som han är fertil med rop och pissande, kulorna har också vuxit igen och han har gått ner all vikt han lagt på sig under tiden han varit chippad.

Han har parat 2 honor hittills, den ena blev inte dräktig, den andra bör vi kunna se i nästa vecka om hon är dräktig. Håll tummarna! = )

Anmäl
2012-11-01 13:51 #2 av: Strawberrygirl

Enligt tillverkaren bör man räkna med att det håller i 2 år på katt.

Anmäl
2012-11-01 13:53 #3 av: Eine

Jag har ännu inte vågat då det händer att katterna blir sterila efteråt. En tid eller för alltid.Visst,det kanske går bra 9 ggr av 10,men jag vill inte råka ha den 10:e. har hört av ett par andra som chippat och det har gått bra.Är väldigt tveksam till det själv.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-11-01 13:56 #4 av: MagicPaws

Strawberrygirl: Skriv sen gärna om det lyckades.

Enligt Lennart Nilsfors så när hanen beteer sig som fertil men inte lyckas producera ungar betyder det oftast att det bara är för tidigt och att medicinen fortfarande är aktiv.

Anmäl
2012-11-01 13:59 #5 av: Eine

#4 Oftast ja.

 

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-11-01 14:07 #6 av: Strawberrygirl

#4 Ja det är ju så tankarna går kring Melwin, men det blir som sagt spännande att se om honan är dräktig. Den första honan har han parat tidigare, innan han chippades och inte heller den gången blev det några kattungar, kanske är de två helt enkelt inte kompatibla. Nu väntar vi i alla fall på hallontuttar på en hona som haft kull tidigare så det bör ju ge lite mer fingervisning om hur läget är. = )

Anmäl
2012-11-01 15:46 #7 av: kissan78

Har två hanar i min ägo som är/varit chippade. Ena har bara varit det i ett halvår ungefär så det är för tidigt att säga nåt om han mer än att han är ännu mysigare då än innan. Den andra hanen blev "fertil" en period innan chipet nog helt gått ur kroppen men nu råkar han vara riktigt fertil igen, ser så ut under (o runt) magen på min prinsessa. Då jag övertagit honom efter chippet blev satt i honom så vet jag inte riktigt hur länge sen det blev satt men gissar att det nog gått 1,5 år iaf, kan nog va närmre 2 år med.

S*Kattmillas Cornish Rex & Sphynx  
www.kattmillas.se

Anmäl
2012-11-01 18:01 #8 av: A_KickEm

jag har en CRXhane ssom chippdes i maj 2011 - hn ser fertil ut nu men man vet ju aldrig. Har tänkt att han ska få dejta min egen hona snart.

Enligt min vet kan man se på snorren om hanen är fertil igen - hullingarna tillbakabildas nämligen under den period han inte är fertil men kommer tillbaka när han blir fertil igen.

Anmäl
2012-11-24 19:24 #9 av: MagicPaws

#8 Jo jag vet de där om hullingarna men vet inte om jag vill pilla på pojkens snorre för att känna/se... och han visar den inte så ofta när jag är hos fodervärden heller men bara vänta ett år och sen se

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.