Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Sjukdomar och andra bekymmer

Katt som spyr?

2012-08-23 00:29 #0 av: dragonstar

JAg har lärt mig att alla katter spur ibland. Men de senaste två daganra har min katt spytt några gånger er dag. Hon äter kattgräs och har äteit massos med flugor hon fångat.

 

Nu undrar jag om andra har liaknande problem?

När bör jag börja oroa mig över henne?

Ibladn spyr hon bara släm och ibland spyr hon mat.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2012-08-23 07:42 #1 av: noir

var uppmärksam, min Cornish beteer sig så om hon äter fel mat, exempelvis klarar hon inte ens en bit av hills foder och inte royal cannin.

men ibland spyr hon slem och det är för att hon hostar tills hon spyr, Hon har nämnligen astma och sen hon börja inhalera kortison och får rättfoder spyr hon inte. Som med alla asmatiker djur som människa kan man behöva inhalera extra vissa gånger pga att man reagerar på för mycket damm eller annat. så de har väll hänt någpn enstaka gång. Ett år med inhalation och hon är en helt vanlig cornish i sinnet och energi!

Anmäl
2012-08-23 18:07 #2 av: dragonstar

Jag Ska hålla koll på henne och sambon gör det han med. Vi är itne allt för oroliga då hon som sagt ätit massor med harkrankar och annat den senaste dagarna och dessutom tuggat gräs och blommor ( inte giftiga vad jag vet)

Funderar om något fastnat i näsgågnen och irterar. Om det inte lägger sig snart eller om hon uppvisar något annat såa blir det vetrinär.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2012-08-23 20:09 #3 av: Holtan

Om hon kräks i samband med att hon äter så ska du åka in med henne.

Anmäl
2012-08-23 22:49 #4 av: dragonstar

Hon har kräkts någong gång efter mat men hon har även ätit utan att kräkas. Hon reagerar inte på smärta när jag lyfter eller försiktigt känner ingenom magen.

 

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2012-08-24 06:59 #5 av: MyTwiggs

Jag tror att din katt kräks för att hon ätit insekter. Insekter är ganska svårsmälta, och om kissen redan visat prov på överkänslighet så reagerar säkert hennes mage på allt som inte är det vanliga. Avvakta och se du. Om något fastnar i näsan brukar katterna fnysa och kvälja hela tiden och tappa i kondition snabbt.

Anmäl
2012-08-27 22:36 #6 av: dragonstar

Hon har nu slutat kräkas och beter sig som vanligt. Kände att på mig att det inte var något att panika över.

 

Men självkalrt kommer jag hålla lite koll på henne den närmaste tiden så att det inte är en falsk förbättring.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2012-08-28 06:21 #7 av: noir

Skönt. hoppas på att det bara var dumma insekter eller så som tillfälligt vände upp och ner på magen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.