Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Hälsovård,skötsel,omvårdnad

Ringorm

2012-08-22 14:48 #0 av: MrsCecilia

Jag är inte säker men möjligen kan jag fått ringorm.

Svårt att veta vem som är skyldig. Katterna eller hästarna?!

Jag har smort lite med vanlig svampsalva, men det har inte blivit bättre.

Kan ni nåt? Vet ni nåt?

 

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2012-08-22 14:50 #1 av: Susanna_w

Gå till närmaste VC?

Anmäl
2012-08-22 14:51 #2 av: MrsCecilia

Tror inte det behövs, efter lite googling. Men eftersom vi har kattexperter här så borde de varit med om det mestaKyss

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2012-08-22 18:39 #3 av: Eine

Vet inte om häst och katt smittar varandra? Bäst att gå till vet och göra ett sk skrapprov och få klart besked och råd om vad du ska göra. Visst låter det som det kan vara från hästarna? Du har ju haft katterna länge nu?

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-08-22 18:51 #4 av: Dolleminas

Det är relativt vanligt med att man kan råka ut för ringorm när man arbetar/pysslar med lagårdsdjur, en del säger att man blir immun efter en behandling andra säger att det kan återkomma, har själv peppar peppar aldrig råkat ur för det :)

Anmäl
2012-08-22 20:33 #5 av: Holtan

Häst och katt kan smitta varandra och även till människor.

Anmäl
2012-08-22 22:36 #6 av: Strawberrygirl

Ringorm är svårt att få bukt med, svampsporer sprids av de infekterade katterna överallt i miljön vilket betyder att det krävs total sanering av hemmet flertalet gånger och bad av katt flera gånger per vecka med medel som veterinär skriver ut.

På SVA kan du läsa mer om hur du bär dig åt för att ta prov och hur du ska göra för att få bukt med det.

http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Katt/Infektionssjukdomar/Ringorm/Ringorm-i-kattgrupper/

Anmäl
2012-08-23 07:51 #7 av: AnnaS

Om det är du som är drabbad så måste du se till att inte katterna kommer i kontakt med själva ringormen. Tydligen så är det svårt att smitta människa - katt, det behövs hudkontakt mot själva infektionen och katter har ju sin skyddande päls. Men det skadar inte att vara försiktig, det är superjobbigt att få ringorm på katt.

Jag hade själv ringorm på foten, smittad från hästar, och jag hade en strumpa på foten dygnet runt, strumporna hamnade direkt i smutstvätten och jag bytte lakan i sängen ofta. Katten fick inte heller sova under täcket eller vara i kontakt med mina smutsiga strumpor. Handdukar hamnade i smutstvätten efter en användning osv

Vanligt svampmedel man köper på apoteket receptfritt är för klent för att klara av ringorm, det behövs starkare medel, så gå till VC.

Min katt klarade sig från ringorm som tur är, men det var ett bök och stök och ett passande så hon inte utsattes för smittan.

Anmäl
2012-08-23 07:58 #8 av: MrsCecilia

#6, 7 OMG! Ringer VC idag. Jag har min ring på överarmen. Hur lång tid tog det innan det försvann?

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2012-08-23 16:49 #9 av: AnnaS

#8 det tog ett tag, men jag kom inte ihåg, hamnade hos en distriktssköterska först som inte tog på sig glasögon som var fullkomligt övertygad om att det var ett bett och vägrade lyssna på mig, lilla flicksnärtan på britsen. Inte förrän hon tog fram det STORA förstoringsglaset med lampa som hon höll med mig om att det nog var ringorm Flört Det var en supertydlig ring som man som normal människa absolut inte hade några problem att se Flört Till slut hamnade jag hos en läkare som gav mig rätt salva, sedan var det att smörja och så något återbesök så man verkligen fick bort det. Kanske tog 2-3 veckor? Ärr hade jag länge efteråt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.