Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Sjukdomar och andra bekymmer

Vad har han på svansen?

2012-07-20 20:51 #0 av: Anjelica

Jag har en vit, kastrerad cornish kille som har nå lurt på svansen. Pälsen ser lortig ut och det är något svart på huden. Har kikat lite på fettsvans men det är ingen päls som försvunnit och han verkar inte slicka eller klia sig där?

 

Tips?

/Angelica

Anmäl
2012-07-20 21:11 #1 av: Eine

Det är fetsvans.Finns en fettkörtel vid svansroten. Det går att tvätta och sköta när det ser brunt och smutsigt ut. Kattschampo och lagom varmt vatten och en mjuk borste,t ex tandborste,är det bästa,och inte hålla på att laborera med olika fetter(fett löser fett,för jag tycker det är mindre trevligt) .Du kan pudra med Johnsons barnpuder mellan tvättningarna.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-07-20 21:27 #2 av: Anjelica

Tusen tack! Hur ofta kan man tvätta då? Kommer det svarta försvinna så småningom?

Anmäl
2012-07-20 21:43 #3 av: AnnaS

Jag använde Vetriderm K-Hex Schampoo när jag hade en vit hankatt. Varenda kväll i två månader tvättade jag enligt instruktion och sedan så smörjde jag in med Helosansalva.

Denna rutin var för att hålla hans svans fullpälsad och kritvit eftersom jag ställde ut honom. Kan tänka mig att det räcker att man tvättar 2-3 dagar i rad upp till en vecka och sedan underhåller det kanske en gång i veckan om man "bara" vill hålla det rent så det inte blir irriterat.

Anmäl
2012-07-21 09:39 #4 av: kvasikatten

Fettkörteln på svansen finns även på honkatter. I fertil ålder kan även deras svansar få smuts och kladd ....
Den är viktig för katten att markera sin doft i pälsen .... på en utekatt ska man inte ta bort kladdet - det löser sig själv.
Du har fått så goda råd här ovan om din fina vita katt så lycka till !!!
Karin Kvasi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.