Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Färger och färggenetik

Färgutfall??

2012-06-05 00:28 #0 av: [Lec72]

Nu har jag letat mig blodig efter en bra sida med färgutfall på kattungarna..men hittar ingen..någon som vet?

Jag vet att jag för massa år sedan hittade en sida där du kunde skriva in far respektive mors färg och så..vips..visades färgerna på kommande ungar..men nått sånt hittar jag inte nu :-(

Det jag är mest nyfiken på vad som kan komma av en parning mellan vit katt och brunmaskad katt? Kanske någon som vet?

Anmäl
2012-06-05 06:52 #1 av: AnnaS

Det beror helt och hållet på vad den vita katten maskerar under det vita. I det här fallet kan du nästan inte alls veta mer än att det blir svarta hanar, typ...Och om den vita bär på maskanlag så kan det också bli brunmaskat. Blått och/eller blåmaskat om båda bär på dilution.

Anmäl
2012-06-05 11:14 #2 av: Eine

Stor möjlighet att du får vittGlad. Titta på den vita kattens stamtavla, vilken färg föräldrarna har,samt om där finns t ex maskat bakom.Likaså kan du jämföra bådas stamtavlor och se om där finns dilution(blått creme lila) eller choklad.Då kan utfallet i kullen bli riktigt varierande.Jag tror att Grändens uppfödning hade  (kanske ännu har),ett bra färgscema.Sök där till att börja med.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-06-05 14:30 #3 av: Xenomorphs

Jag gillar den här

http://www.hedren.nu/TestaAvkomma.php

Det är klart att det finns massor av fler faktorer än "bara" föräldrarna men det ger iallafall en fingervisning om vad man kna vänta sig även % mässigt. Sedan är det ändå slumpens om avgör och det kan finns vitt som täcker andra färger etc. 

De har väligt bra sidor om genetik iallmänhet också och lite ordlistor för dens om är intresserad av att veta skillnad mellan fenotyp och genotyp och vill veta vad locus är osv.

Anmäl
2012-06-05 16:06 #4 av: [Lec72]

Tack för svaren :-)

Jag har kollat lite och det finns både blått,lila creme och choklad i stamtavlan..men jag tror på att ungarna av båda könen blir vita och/eller svarta..

Vilket fall så ska det bli oerhört spännade Skrattande

Anmäl
2012-06-05 16:51 #5 av: MonicaLagerquist

Gör man en parning med en vit förälder så har varje kattunge 50% chans att bli vit.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2012-06-05 17:47 #6 av: Pearfoam

Jag brukar använda den här: http://www.burmaklubben.com/Fargschema/parningsshema.htm

Det man får tänka på då är att brun = svart.

Anmäl