Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Hälsovård,skötsel,omvårdnad

Vilken dundermedicin!

2012-05-27 20:55 #0 av: flis

Nu har Leia ätit Atopica ca 4 månader och har fått jättefin päls över hela kroppen. Ska försöka lägga in ett foto imorgon. Skrattande

Det finns kanske fler rexar med dålig eller lite päls som har den här sjukdomen. Jag trodde att hon bara hade dålig pälskvalitet, tog många år innan jag märkte att hon hade klåda. Är så glad att medicinen funkar och att det är lätt att få i henne kapseln. Så om ni har en tunnpälsad katt kanske det här är något att fundera på.

Anmäl
2012-05-28 07:18 #1 av: Gittan

Toppen att det fungerar.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2012-05-29 06:56 #2 av: kvasikatten

Vad är det för sjukdom du har på katten ?

Kvasikarin

Anmäl
2012-05-29 12:19 #3 av: flis

#2 Hon har allergisk dermatit.

Anmäl
2012-05-30 14:19 #4 av: [Lec72]

vet du vad hon är allergisk mot? tänkte att man kan väl inte ge medicin till vilken tunnpälsad cornish som helst, jag antar att det ska vara ett medicinskt utlåtande bakom..?

Anmäl
2012-05-30 16:49 #5 av: flis

Jag har varit hos hudspecialisten på djurakuten. Innan diagnos testade vi 2 olika allergifoder, 8 veckor vardera men det hjälpte inte. Hon fick också kortison med diarre som följd. Hon har nästan alltid varit tunnpälsad och jag märkte inte att hon slickade sig mer än normalt förrän det bröt ut ordentligt.

Jag tänkte bara att tunnpäls kan bero på immunförsvaret, men det gäller nog att man kommer till någon som kan hud. Veterinären sa: om du själv har problem med underlivet så bokar du väl inte tid hos en öronläkare. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.