Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Kattbiten

2012-05-13 12:14 #0 av: Jess89

Hej!

Inatt blev jag biten igen av vår katt, vill påpeka att det inte är första gången. Men hon får bara för sig att bita mig om nätterna. Hon brukar vilja ligga under täcket så jag lät henne ligga där och helt plötsligt bet hon mig i handen. Fick ett litet sår men ingen fara, känner bara att det skulle vara tråkigt att inte kunna ha henne i sovrummet om nätterna.

Någon som har några tips på vad man kan göra?

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl
2012-05-13 12:50 #1 av: Ruzicka

Vad jag gör, är att jag håller kvar handen, eller armen, eller var katten nu bitit, tills katten själv går iväg. Jag trycker inte, jag skadar verkligen inte, jag bara håller kvar handen tills katten reser sig upp och flyttar sig. Jag säger ingenting, och sliter verkligen inte åt mig handen när katten bitit, som är den "vanliga" reaktionen när man blir skadad. Jag bara håller handen där stadigt trots att katten vill få ut den, så att det blir lite obehagligt för katten. Obehaget försvinner när de går iväg eller om de helt enkelt inte biter från början.

Det kanske anses förlegat och "djurplågeri" att mha obehag ändra ett beteende, men för mig och mina katter har det funkat bra. ^^ Men jag är ingen expert. Det har fungerat på mina sammanlagt 7 katter, men mer än så vet jag inte.

Anmäl
2012-05-13 13:07 #2 av: Jess89

Hon bet inte länge som tur var och släppte snart min hand.. men känns lite obehagligt efteråt.

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl
2012-05-13 16:40 #3 av: Ruzicka

#2 Det gjorde mina också, men trots det håller jag kvar handen tills katten reser sig och går iväg. ^^ Så att de lär sig att bita=obehag, och därför vill de inte bita igen.

Anmäl
2012-05-13 17:05 #4 av: lejoneva

Gör detsamma, håller kvar handen. Drar man bort blir ju kattens reaktion att hålla i ännu hårdare.

 

Anmäl
2012-05-13 18:58 #5 av: [Wiveka]

En del katter ger så kallade "kärleksbett"......har inget förslag på att hur du ska få henne att sluta......

Anmäl
2012-05-13 19:04 #6 av: Jess89

#5 aldrig hört talas om.. men skulle tro att det var mer gnag som blev lite för hårt. Hon brukar nämligen gnaga på armbågarna.

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl
2012-05-14 12:04 #7 av: lejoneva

Min katt väcker mig genom att bita och gnaga i mitt ansikte. Dvs hon "väcker" mig först när hon ser jag att är vaken och har börjar röra på mig lite lätt. Upplever det som rena "kärleksbett". Det kan göra rejält ont och blöder ofta men det går att vifta bort henne försiktigt.

Testa att blåsa katten i ansiktet! Det tycker de inte om och slutar ofta med det de håller på mig.

Förstår att det är knepigt, när man sover. Reaktionerna kanske blir annorlunda än om man är vaken.

Anmäl
2012-05-14 12:09 #8 av: noir

Spelar ingen roll om mina katter biter eller vad de gör och varför. Är det nått jag inte acepterar så visar jag det. Exempelvis om det är för busiga i sängen nattetid och ska bitas och jagas eller kanske utforska ens ansikte och nafsa efter ögonfransar. Då tar jag bara ner dom från sängen. ibörjan vart det inte någon skönsömn och katter som bars ner från sängen om och om igen. Evisas vinner och nu lyfter man bara ner dom från sängen när dom slutar med de som inte är aceptabelt.

Anmäl
2012-05-14 20:56 #9 av: Ulricah

Oavsett hur ni tillrättavisar en bitande katt, tänk på att alltid rengöra bett som gjort hål i huden noga. Innekatter är väl inte så farligt men utekatters bett är bland det mest infekterande som finns.

Anmäl
2012-05-15 11:22 #10 av: noir

#9 Mycket bra tips!
Hade en Cornish hane hemma som en av mina honor bestämde sig för att mobba ut ur flocken och hon bet han i svansroten och han fick hemska varbölder som var tvungen att regöras pga smärtan hos veterinär. Så alla varelsers bett ska man vara försiktig och uppmärksam över :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.