Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Ampellilja giftig?

2012-04-22 17:42 #0 av: Jess89

Jag har läst någon stanns att ampellilja ska vara giftig stämmer detta? Våran katt har nämligen käkat en hel del av den och vägrar låta den vara. Har nu ställt undan den efter att hon satte i sig ett helt blad och fick kväljningar. Men även för att jag är osäker på om de är giftiga.

Vad äter era katter för blommor?

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl
2012-04-22 17:48 #1 av: ChristinaSwe

Mina äter ampellija, de älskar de nya skotten, jag har 3 stycken jag alternerar mellan. Amellija är en helt ofarlig växt.

Anmäl
2012-04-22 17:49 #2 av: Bappho

Jag har alltid hört tvärtom. Att det är okej att katterna äter av just ampelliljan. Däremot sägs växten rena rummet från gifter. Om det ligger någon sanning i det, vet jag inte, men en vän till mig som är rökare envisas med att de renar hennes hem från röken.

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Anmäl
2012-04-22 17:52 #3 av: Marinas Mix

http://www.swecat.com/Katt/Forgiftning

Står inget om ampellilja här.

Min kisse älskar också den växten

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-04-22 17:57 #4 av: Jess89

Tack för hjälpen! då kan jag med andra ord ställa fram blommorna igen.

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Anmäl
2012-04-22 18:04 #5 av: Dragonrebell

Jag ger mina kissar amepllija jag med. Men det stämmer att de rensar luften, så man bör inte röka i direkt närhet av dessa om kissarna ska äta av dem. Jag röker inte själv, men mina föräldrar gör det och jag tar lijorna från dem. Dock är de väldigt noga med att inte röka innomhus annat än under köksfläkten och lijorna till mina kissar står aldrig i näheten av denna.

 

Anmäl
2012-04-23 10:21 #6 av: lejoneva

Man trodde kanske tidigare att ampelliljan skulle vara giftig (har sjäv hört det i många år) för våra husdjur men som flera säger här, så tar den upp föroreningar ur luften och den är därför bra för oss att ha inne.

Den ska inte alls vara farlig för katter. Tvärtom. Och att din katt fick kväljningar är inte alls konstigt. Min katt som äter gräs ute, när vi är ute med koppel, får kväljningar varje gång. Hon tuggar för dåligt. Men gräs och blad är ju precis vad katterna behöver.

Problemet är väl mest att den stackars ampelliljan ser ganska vissen ut efter att katten varit där och ätit.

 

Anmäl
2012-04-23 11:30 #7 av: Eine

Den är inte giftig i sig,men pga sin luftrenande egenskap kan den bli! Sjuka hus och tobaksrök är den lilla plantans jobb att ta hand om resterna efter, och allt ansamlas i den. Det är en fin växt men jag kan inte ha sådana hemma,för det blir bara stubbåker kvar.Kissarna älskar den.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-04-23 15:33 #8 av: Xenomorphs

Jag skulle nog vara mindre orolig för att katten äter ampellilja om jag röker innomhus där katterna är. Då skulle jag vara mer orolig för passiv rökning.

Iallafall så rekommenderar min veterinär ampellilja framför t ex kattgräs av den anledningen att den är lättare att kräkas upp. Smala grässtrån kan kika in sig i näsgångarna och orsaka besvär och i värsta fall behöver det tas bort under narkos. Inget kul. Speciellt de trubbnosiga raserna är utsatta, men det kan hända även våra långnästa cornishar.

Anmäl
2012-04-23 18:30 #9 av: mjau74

Oj.. Jeg har kjøpt kattegress for at kattene skal holde seg unna plantene, men nå ble jeg litt bekymret dersom det kan skade dem.

Hvilke plante er ampellilja? Norsk navn?

Anmäl
2012-04-23 18:38 #10 av: Bappho

Latinskt namn: Chlorophytum comosum och en länk till wikipedia så att du kan känna igen den på bild :-)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ampellilja

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.