Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Utställningar

Utställningskrav?

2012-04-01 14:21 #0 av: [FeliciaochEdvin]

Hejsan!
Jag har nyligen blivit lycklig ägare till en Cornish Rex, nu funderar jag på att prova ställa ut honom någon gång, vad är utställningskraven på en Cornish? Utseende o.s.v?

Anmäl
2012-04-01 17:36 #1 av: Eine

Katten måste ha stamtavla och vara vaccinerad. Du måste vara medlem i en kattklubb och via den anmäla till utställning, det är de krav som finns. Sedan på utställningen få du höra vad domaren tycker. H*n dömer efter en given standard.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-04-01 22:59 #3 av: AnneAlva

Som Eine säger finns det en rasstandard som domarna dömer efter men det kan skilja mycket från domare till domare hur de tolkar standarden och vad de själva tycker är de viktigaste delarna i standarden.

Om du är nyfiken tycker jag absolut att du ska prova, det är roligt och en annorlunda miljö. Tänk på att anmälningstiden för utställningar ofta är några månader innan sjäva utställningen äger rum så det är bra att vara ute i god tid.

Lycka till!

Anmäl
2012-04-04 22:04 #4 av: [FeliciaochEdvin]

Tack! Var kan man få tag på stamtavla?

Anmäl
2012-04-04 22:08 #5 av: Mona22

Om du köpt en rasren cornish så borde du fått med stamtavlan, har du inte det så kontakta den du köpte ifrån och be om den. Stamtavlan ska alltid följa med när katten säljs om den är renras.

Anmäl
2012-04-05 06:52 #6 av: MyTwiggs

#5 Det är inte säkert att TS köpt sin katt från en SVERAK uppfödare. Nu vet jag inte om vi har någon (CRX) uppfödare i Sverige som enbart reggar i CFA, men köper man en CFA-katt får man beställa en stamtavla själv vanligtvis.

 

TS, på SVERAKs sida kan du också läsa dig till vad som är diskvalificerande på utställning (om det är en SVERAK-utställning du är intresserad av vill säga)

Anmäl
2012-04-06 13:13 #7 av: [FeliciaochEdvin]

Jag fick honom av min mammas kompis, men hon visste inte var stamtavlan finns.. får leta vidare!

Anmäl
2012-04-07 09:50 #8 av: noir

Är jag ute och cyklar nu, men kan man inte beställa en ny till en katt som har en stammtavla som försvunnit?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.