Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Omplacering

Tiamat söker kastrerad omplaceringshane

2012-02-20 22:21 #0 av: AlexandraT

Vår vackra lilla kaosgudinna har gjort det mycket klart för oss att hon känner sig ensam och övergiven om dagarna (och nätterna, eftersom vi inte hinner/kan leka med henne halva natten när hon känner sig pigg och busig) och att hon mycket gärna skulle vilja ha sällskap av en annan Rex.

Som de hunsade kattägare vi är så har vi därmed kastat oss ut i jakten på "Den Perfekte Kattmaken".

För att öka chanserna att katterna ska gå så bra ihop som möjligt och kunna ha roligt ihop så har vi kommit fram till att en kastrerad hane, helst född senare än juli 2009 vore det optimala valet.

För att sammanfatta det hela så söker vi:

* En Cornish Rex-hane (helst) född senare än juli 2009.
* Rumsren.
* Frisk och försäkrad.
* Inte aggressivt inställd till småbarn eller vuxna. Lite gosande och klappande från sonen kommer defintivt förr eller senare när han lärt känna en ny katt och vi vuxna vill defintivt ha lite gos mellan varven. 
* Om katterna aboslut inte skulle gå ihop så får hanen naturligtvis flytta tillbaka till sitt tidigare, välkända, hem i första hand. Katter brukar ju generellt inte må bra av att flytta flera gånger och det är viktigt för oss att båda katterna ska må bra och vara så lyckliga som möjligt.

Om du har en hane som behöver omplaceras och som matchar våra krav någorlunda så skulle vi bli jätteglada om du/ni hörde av er!

En hane som fungerar med vår familj skulle bli en mycket högt älskad familjemedlem. Han skulle i första hand vara innekatt men när vädret tillåter det så går åtminstone Tiamat gärna kopplad ut och undersöker världen. Vi jobbar på att både lägenhet och trädgård ska vara både barn- och kattvänliga. Tiamat är kastrerad så det blir inga kattungar i familjen hursomhelst. :)

Vi bor i Uppsala län.

Mvh,

Alexandra

 

Anmäl
2012-02-21 09:32 #1 av: kvasikatten

Jag skickar din önskan vidare till en vän som har en hane för omplacering.....
Kvasikarin

Anmäl
2012-02-21 10:48 #2 av: Eine

Det blir minst en hanne här också.men han ska scannas,para och kastreras först..

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-02-21 14:08 #3 av: AlexandraT

#1 och #2 Det låter fint! Tiamat sitter i vanlig ordning med mig här vid datorn och småpratar intresserat. :)

Hon vill nog ha en kompis så fort som möjligt men en månad hit eller dit spelar förhoppningsvis mindre roll i sammanhanget. Det viktiga är att vi hittar en katt som faktiskt kommer att trivas med oss i många år framöver.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.