Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Sjukdomar och andra bekymmer

Tulpaner

2012-02-20 12:45 #0 av: MrsCecilia

Har fått vackra tulpaner och Rosenkalla som både Robban och Stiina hunnit tugga på innan jag ställde bort blommorna. (tulpanerna stod framme i nån dag)

Är de giftiga? Har googlat lite men mycket till svar får man inte. Giftig växtsaft står det på Rosenkalla.

Robban har ätit lite dåligt i några dar, kan det ha ett samband? Han verkar hungrig men kommer fram och nosar och fnyser åt maten. Han äter nog 1 mål om dagen istället för sina vanliga 3 jätteportioner mat.

(han fick lite ägggula nyss, det gillade han)

Han är pigg och glad och är som vanligt!

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2012-02-20 12:51 #1 av: Ulricah

Tulpaner är inte farliga så länge de inte käkar upp rotknölen, det är bara den som är giftig. Tulpanblad kan du göra sallad på Glad.

Rosenkalla vet jag inte riktigt men jag har för mig att den har en mjölkaktig växtsaft och det brukar betyda att den är giftig.

Anmäl
2012-02-20 12:56 #2 av: Ulricah

Agria har en lista på växter som är farliga för katter http://www.agria.se/katt/artikel/farliga-vaxter-for-katten

Tror inte den är komplett men den är ändå en vägvisning.

Där står att rosenkalla är irriterande, kanske han har varit lite illamående av blomman och därför inte haft matlust.

Anmäl
2012-02-20 13:21 #3 av: Eine

Lökarna lär ska vara giftiga. Därför som sorkarna inte äter upp dem i trädgårdslandet. Mina tulpanbuketter får alltid huvudena avhuggna och bladen smakas på. Har ingen gång sett att katten blivit dålig. Rosenkalla vet jag inte om den är giftig, men sätt upp blomman på höjden tills du vet.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.