Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Jag behöver råd.

2012-01-20 09:14 #0 av: lailaj

Hej.

Jag har Agnes min Siames hona på 2 år och min Rex hona på 3 år.

Dom har varit bästa vänner fram tills att jag parade Agnes förra året då var det slut me det.

Det började första dagen jag kom hem från hanen med Agnes.Hon flyger på Alva varje dag och jag kan inte säga att det är slagsmål utan Agnes flyger på henne och Alva flyr.

Det här blir bara värre och värre.Alva törs inte längre gå runt i huset för då kommer Agnes farande.Hon är helt sönder riven på kroppen.

Nästa vecka ska jag hämta min nya kattunge men nu vet jag inte hur jag ska göra det kanske blir ännu värre då.

Har ni några råd att ge mig?Kanske vore omplacering av Alva det bästa för hennes skull men jag har väldigt svårt att ta ett sådant beslut.

/Laila

Anmäl
2012-01-20 11:02 #1 av: kissan78

Har du kastrerat Agnes?När det finns sån spänning i gruppen är det nog inte klokt att ta in en ny katt, har själv gjort det misstaget och nya kissen blev ordentligt spöad, dem gick inte ens ha lösa i huset tillsammans för den "ilskna" katten hade uppsökande verksamhet o det var nykomlingen som blev utsedd till det största hatobjektet :( Kastrerade fröken "arg" igår så jag hoppas att det lägger sig när hon inte har så mkt hormoner kvar i kroppen.
Ang omplacering är min erfarenhet att "bråkstaken" är den som bör flytta om man vill kunna ha fler än en katt utan att råka ut för samma sak igen...

Hoppas du hittar en lösning som blir bra för kissarna!

S*Kattmillas Cornish Rex & Sphynx  
www.kattmillas.se

Anmäl
2012-01-20 11:09 #2 av: lailaj

Hej.Nej Agnes är inte kastrerad pga att jag avlar på henne,men tanken har slagit mig.

Rex honan är så undfallande och går undan.Agnes går som en drottning i huset och ska vara med mig hela tiden och det blir bara värre och värre.

Nu bor vi ganska stort så det finns ytor för katterna så dom går inte på varandra utan dom kan vara på varsin våning och Alva är mest på övervåningen.

Usch och fy när det blir så här men det är säkerligen hormonerna som ställer till det.

Ja jag måste komma till en lösning.

Anmäl
2012-01-20 13:41 #3 av: Eine

Håller med #1.Placera om bråkstaken! det är mobbaren som ska flytta inte mobboffret!

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-01-20 15:26 #4 av: sKatt

 Hej,

Prova med Zylkene, finns att köpa hos veterinär. Ge båda katterna, dvs även den som blir utsatt för mobbing.

För att bryta det dåliga mönster som uppstått, prova att sätta på den "dumma" katten en krage (den uppblåsbara varianten) så fort den jagar den andra. Det kan förhoppningsvis få den på andra tankar och sjunka lite i rang.

Det kan bli mycket på och av med kragen en tid, man måste ha tålamod och vara envis. Ge mycket beröm när de gör rätt.

Omplacering är ändå en sista utväg, och även om man tycker att den som mobbar ska flytta så får man tänka på vilken katt man tror klarar en omplacering bäst.

Jag hoppas du tycker detta kan vara värt ett ordentligt försök!

Lycka till!

Anmäl
2012-01-20 16:06 #5 av: lailaj

Jaa det är absolut värt ett försök.Den som skulle klara en omplacering bäst skulle nog vara Siamesen tror jag men jag vet inte riktigt.Jag hoppas slippa omplacera ngn av dom.

Tack för tipset.

Anmäl
2012-01-21 07:52 #6 av: Arcadia

Det är svårt med dominanta honor. Jag tvivlar starkt på att hon skulle acceptera den nya kattungen heller. Ens om du omplacerat rexen innan. En del katter trivs bäst som ensamkatter. Det kan, men behöver inte, bli bättre om siamesen kastreras. Men möjligen värt att testa. Annars tycker jag att du bör omplacera Siameshonan om du vill ha fler än en katt i framtiden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.