Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Hälsovård,skötsel,omvårdnad

Långa morrhår..

2012-01-13 14:48 #0 av: Dirtysue

Hejsan.

Jag vet inte om detta är något stort problem men min Wille har börjat få väldigt långa morrhår. Och eftersom han är så krullig som han är så är även hans morrhår lockade. Det gör att de ibland åker in i ögat på honom. Nu undrar jag om man kan göra något åt detta? Har de någon form av känsel i morrhåren eller kan man korta av dom lite?

Tack på förhand och ha en toppen helg! :D

Anmäl
2012-01-13 15:16 #1 av: Ulricah

Katter är oerhört känsliga där morrhåren "sitter fast" men inte i själva hårstrået.

Anmäl
2012-01-13 15:29 #2 av: Xenomorphs

klipp av dem - känseln sitter inte i själva håstrået utan i fästet. Jag måste klippa ögonbrynshåren på en av våra då det alltid vänder sig i en båge nedåt rakt in i ögat.

Anmäl
2012-01-14 08:59 #3 av: Dirtysue

Tack för svaren :)

Anmäl
2012-01-14 12:46 #4 av: EvaG

När jag hade min Cornish så gick morrhåren av titt som tätt av sig själv.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2012-08-18 10:34 #5 av: Holtan

Jag klipper bara av den lilla del som går in i ögat på min kisse :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.