Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Hälsovård,skötsel,omvårdnad

katt som kissat fel

2012-01-03 22:20 #0 av: noir

Snart kommer Dooby hem från sin Honeymoon som kastrerad. Jag känner mig väldigt kluven till hur jag ska göra då han kissade fel och var verkligen en fertil hane som ville markera på allt och inget i slutet. Men sängen, vår säng var favorit platsen. Inte så rolig för oss alls.

Hur skulle ni göra? Skulle ni låta honom gå in i sovrummet eller skulle ni hålla stängt i början?

Det vi gjort innan hans hemkomst är skurat alla kattlådor, köpt ny bäddmadrass med skydd på, skurat alla ytor, tvättat "katt-filten", badat katterna hemma, bytt sängkläder.

Vill väldigt gärna att detta problem ska vara eliminerat

Anmäl
2012-01-03 22:46 #1 av: MonicaLagerquist

Hur länge har han varit kastrat?Det tar upp till fem veckor innan en hankatt blir infertil.

Jag skulle hålla sovrummet stängt en tid för att hans hormoner ska lägga sig.

De pisskatter jag har haft har alla slutat omgående,men markerat när vi haft löphonor hemma eller haft andra hankatter på besök.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2012-01-04 08:54 #2 av: MrsCecilia

Jag håller med #1, jag skulle hålla stängt för att sen provöppna efter nån vecka. Då med plastfrotte på sängen.

Jag har sånt i fall du vill ha..

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2012-01-04 11:04 #3 av: noir

#1 Han blev det igår och kommer hit imorgon. egentligen skulle han stanna längre men det blev inte så. han har fått en spruta för att sänka hormon halten  snabbare.

innan han flytta var ju zaffie nykastrerad och jag tror hon är en av anledningarna han kissa. När veterinären innan op. bad oss sluta med p-piller börja hon ju löpa nästan omedelbart, vilket Dobby tyckte var hel skojj och nån vecka efter de kissa han på allt.

Så ja vi håller nog stängt ett tag framöver. uppfödaren sa att vi bör kunna lita på honom om 3v i och med den sprutan han fått?

#2 Tack, men han kommer imorgon redan så jag ska åka till Ikea de hande något madrasskydd som ska tåla väta och det ska öven gå att ha över själva madrassen också.

Anmäl
2012-01-04 13:14 #4 av: flis

Köp en billig plastduk, finns på ÖB och lägg över sängen, då blir det inget skönt att kissa där.

Anmäl
2012-01-04 17:45 #5 av: FiffiD

Vår hona hade en period då hon kissade i våra sängar. Jag gjorde så att jag köpte ny madrass, skurade hela sängen med ättika och tvättade alla sängkläder, täcken o kuddar i ättika i maskinen. Sen hade vi stängt till sovrummen ganska länge. Nu verkar det vara lugnt :). Ganska omständigt kanske, men det verkar ju ha funkat, så helt klart värt mödan!!

Anmäl
2012-01-04 19:15 #6 av: noir

Ja det kan väll gott säga att vi också gjort nu, plus att han varit borta från vårat hem ett par veckor

 

Anmäl
2012-01-05 15:41 #7 av: Xenomorphs

Ett tips är att ställa maten där olyckan varit. Katter pinkar mycket sällan där de äter. 

Annars kan man täcka med sån där plast man täcker möblerna med när man målar om och inte vill har färgstänk på allt. Sälj i rullar på ex Bauhaus. Se bara till att katterna inte kan fastna under plasten.

Anmäl
2012-01-05 17:58 #8 av: MrsCecilia

TS: Hur har det gått för er? Hoppas allt gått väl och inget kiss någonstans..

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.