Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Avel, genetik och uppfödning

Bruk av hannkatt i avl

2011-11-19 17:27 #0 av: mjau74

Når bruker dere å la hanner få pare hokatter, venter dere til dei er en bestemt alder eller får dei pare med en gang dei er kjønnsmodne? Hvor mange kull/ kattunger lar dere en hannkatt få?

Anmäl
2011-11-19 17:34 #1 av: MonicaLagerquist

Normalt sett vill jag scanna honom först och det innebär att han är dryga året innan första parningen.

Hur många kattungar beror ju lite på.En hankatt bör inte bli far till fler än 5 % av årets kattungar.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2011-11-19 18:55 #2 av: Eine

Om jag har hanne vars föräldrar är scannade kan jag låta honom para ,för att senare HCMscanna.Så räknar jag inte längre kullar,jag räknar avkommor.Det kan bli 1 eller 2 i en kull....Men 10-15 avkommor kanske

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-11-22 17:14 #3 av: Xenomorphs

Om vi först förutsätter att hanen är frisk så finns det flera faktorer som spelar in. Storleken på kullarna är viktig. Vissa kullar resulterar i en eller två ungar så det kan man ju ta i beaktande.

En annan faktor som är viktig är vilka honor han parar. Har man bara en hona så hade jag tagit MAX 2 kullar med samma hane. Hade första kullen blivit stor, ex 7 ungar eller fler, så hade jag inte tagit en andra kull med samma hona och hane.

Man kan inte alltid stirra sig blind på hur många parningar en hane skall göra utan att samtidigt titta på hur många olika honor det rör sig om. 4 kullar kan i sig vara ok för en hane men inte med samma hona.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.