Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Hälsovård,skötsel,omvårdnad

Spy/diarré katt, vilken kost?

2011-10-03 09:48 #0 av: noir

Är inte alls glad. Zaffie har lyckats sno mat av Dobby som äter RC kattungefoder. Resultatet är diarre och spyor. I spyorna har det varit tydligt att det är RC bitar som ligger i spyan. Hon blir lika dant av Hills.

Efter att hon gått klart på sin svält kur, så tänkte jag ge henne kokt kyckling. Men många pratar om ris? är det bra? eller ska jag bara ge kokt kyckling?

Hur gör ni när era katter spytt och bajsat löst?

Anmäl
2011-10-03 10:20 #1 av: feeorin

Jag ger enbart kokt kyckling till att börja med till hundar/katter som varit dåliga i magen - riset är mer svårsmält för dom.....steg två även kokt fisk....steg tre börjar jag blanda i det vanliga fodret.

På Universitetsdjursjukuhuset i Uppsala rekommenderar dom enbart kokt kyckling första dagarna.

Fast efter tt ha ätit ngt olämpligt som t ex RC så brukar dom ju hämta sig så fort dom spytt klart utan svältperiod o specialkost- värre när dom fått i sig en magsjukebakterie, då får man köra hela programmetSkrattande

Anmäl
2011-10-03 10:22 #2 av: noir

Tack! Jag har aldrig förstått det där med kokt ris. :)

Anmäl
2011-10-03 10:24 #3 av: feeorin

Funkar kanske på människor!

 

Anmäl
2011-10-03 10:35 #4 av: noir

Kan vara så!

Anmäl
2011-10-03 11:50 #5 av: Leffe

I början gör jag inget. Oftast går det över

Anmäl
2011-10-03 12:16 #6 av: Eine

Beror det på att hon ätit fel av kattmaten så behöver du nog inte göra mer än ge den vanliga till henne.Du märker om det fortgår.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-10-03 12:34 #7 av: noir

Äsch hon gillar rå kyckling så kyckling kommer hon få iaf. Har redan tinat den åt henne. Förstår inte vad det är i RC och Hills som gör henne så sjuk? Hon kan ju äta anant torrfoder med samma protein källa som RC och Hills har... hm
Visserligen gör det mig inget att hon inte kan äta deras foder då jag inte alls gillar inehållets uppdelning. Men intressant att veta vore det iaf.

Anmäl
2011-10-03 14:27 #8 av: Spotless

#7 Min tanke är ju att hennes problem hänger ihop med att maten (i alla fall kattungematen) är för fet för henne.

Ris brukar man egentligen inte rekomendera, men risavkok.

Har hon förätit sig på något (kattungemat i det här fallet) så är det en bra idé att låta hennes mage vila lite. Dock ska den snabbt återhämta sig om det bara rör sig om att hon varit glupsk och ätit mat som inte är lämplig för henne. Det skadar ju aldrig om du ger henne lite skonkost och låter magen bearbeta små lättsmälta portioner till att börja med.

Anmäl
2011-10-03 15:07 #9 av: AnnicaB

Gemensam nämnare förutom kyckling (som hon väl tål i annat foder) är ju majs. Kanske överkänslig mot det?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.