Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Allmänt Cornish Rexprat

Varning GIFTIG VÄXT på bla IKEA!

2011-08-31 11:51 #0 av: [Lec72]

KottePalmen (cycas revoluta) säljs på bland annat IKea, plantagen och blomsterlandet men det saknas information om att växten är dödligt giftig för husdjur och små barn!

Dödligheten ligger mellan 50-75% om husdjur får i sig växten. Växten innehåller tre grupper av giftiga ämnen och kan ge mag -tarmbesvär, påverkan på levern och nervsystemet.

Ville bara tipsa, det är en vacker växt men ack så farlig..

Anmäl
2011-08-31 16:35 #1 av: Leffe

Tack för varning

Anmäl
2011-08-31 17:53 #2 av: lejoneva

Jättetack. Det aldrig någon sådan i mitt hem.

 

Anmäl
2011-08-31 18:39 #3 av: nakenkatt

Jättebra att du informerar oss om det.skulle absolut kunnat köpt denna växt annars om jag hade varit på ikea någon gång.

Anmäl
2011-08-31 21:35 #4 av: noir

tycker det är svårt att hita information om vissa växter. Finns dom klassiska listorna men det finns ju flera växter än så man kan ha som ändå inte är ovanliga.

Man tackar för informationen, skulle kunna tänka mig ha denna hemma om jag inte visste

Anmäl
2011-08-31 22:41 #5 av: kissan78

Å jag stod o kikade på just den i lördags när jag var på Ikea.... Här äts allt vad blommor heter så tordes inte köpa hem nåt jag inte visste nåt om men nu vet jag att det inte ska bli en sån

S*Kattmillas Cornish Rex & Sphynx  
www.kattmillas.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.