Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Hälsovård,skötsel,omvårdnad

Medel mot fästingar - behöver råd!

2011-08-29 19:24 #0 av: [inanna56]

Häromdagen hittade jag en fästing som hade bitit sig fast på mitt ena bröst. Blev helt stressad, första gången jag stött på en fästing. Gissar att jag fick den på mig när jag var ute med min katt smilla, vi går både i gräs, bland buskar och i skog.

Eftersom nu smilla älskar sina promenader måste jag hitta något medel mot fästingar för katten. Själv ska jag vaccinera mig snarast och klä mig lite bättre.  Kollat runt lite på nätet och hittat ett medel som heter Frontline, verkar finnas olika varianter, dels spray, dels droppar.

Undrar om det är någon som har erfarenhet av det? Känns inget vidare att behandla katten med kemikalier.

Sedan hittade jag ett recept på blandning man kan göra själv, med vatten, timjan eller rosmarin, vinäger, citronsaft och vitlök som man sen ska spruta på. Låter mer hälsosamt  men har läst at man ska försiktig med att ge vitlök till katter.

Tar tacksamt emot råd!

Anmäl
2011-08-29 19:35 #1 av: Eine

Frontline eller Stronghold(kanske båda) är verksamt mot sådana otrevliga kryp.Läs på förpackningen

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.