Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Hälsovård,skötsel,omvårdnad

Tandvård

2011-06-09 13:30 #0 av: noir

Vad gör ni för att hålla tänderna fina på era katter?

Zaffie vägarar röra kycklingvingen jag gett henne (testat 3 gånger) men hon gillar kycklingfilé, tar med dom till vardagsrummet  (kul att springa med trasa och såpa sen haha)

Men jag tycker hon luktar illa i munnen ibland och hon har lite tandsten, inte mycket iofs, men det behöver ju inte bli mer!

vill gärna ha tips, tandborsten tycker hon inte om, gillar inte att man är i hennes mun.

Hon är en omplacering så jag är inte van att ha problem med kloklipp, tänder, bära runt på katten o.s.v
Alla är vi olika hur vi tar hand om våra djur. Zaffie är dock en riktigt mys katt! och fin på alla sätt och vis ändå.

Just hennes omvårdnad är ett lite bekymmer för mig, vill ju inte kränka henne i onödan om det finns tips! :)

Anmäl
2011-06-10 18:57 #1 av: Leffe

Har för mig att Hills har ett godisfoder som ska vara bra mot tandsten och liknande

Anmäl
2011-06-10 21:10 #2 av: friedlish

Ett alternativ är ju kycklingmage. Inte lika effektivt som ben, men segt och bra att tugga. Det bör gnugga bort det mesta och hålla tänderna i fin form.

Bör väl tillägga att jag aldrig har testat detta själv, men jag har läst på flera ställen om kycklingmage som ett bra alternativ för katter som till exempel inte kan tugga ben.

Anmäl
2011-06-10 21:16 #3 av: EmyJ

#1 jag gav det till en av mina, hon spydde i tre dagar Obestämd

Anmäl
2011-06-10 21:49 #4 av: noir

Åh nu början tipsen trilla in!

#1 Tänker tyvärr inte testa. Zaffie åt hills foder när hon kom tll oss och henned f-d ägare sa att hon var en kräk katt för att corishar spyr mer än "vanliga". Tyckte de var konstigt och gick över till nytt foder, testa faktikst de du rekomender JWBL kalkon och hon har inte spytt sen dess, dvs över ett halvår!

#2 kycklingmage, ja det kanske man skulle kika närmare på. Känns fortfarande lite främmande för mig då jag är extremt kräsen själv när det kommer till kött. Men det är väll bara att få det gjort haha

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.