Jul Godis
Nu vill jag ha era godaste recept på julgodis.
Börjar med ett av mina.
Bounty
Ingredienser:
50 g margarin eller smör
½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 påse (200 g) kokosflingor
Garnering:
200 g ljus eller mörk blockchoklad (välj en vetefri, t.ex. Willys Choklad)
25 g kokosfett eller 2 msk olja
Blanda smör, sirap, socker och grädde i en kastrull.
Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.
Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma.
Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.
Smält chokladen och kokosfett eller olja i ett vattenbad. Rör om.
Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.
Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat.
Förvara dem svalt.
Stolt ägare till fem La permer
En av mina favoriter.
Rocky Road
ca 12 bitar
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
1. Smält chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2.Hacka nötter,marshmallows och kola. Blanda med chokladen.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjockt och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger/bitar.
Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora
Kanske dags att rekommendera recepten. Nu när julen nämar sig
här håller man på och kämpar med extra kilona för att kunna visa sig ofentligt i baddräkt på utlandsresan och vad ser man här?
Nakenkatt! Här kommer det nyttigt recept på ischoklad! Ischoklad utan det onyttiga kokosfettet 50st 75g smör 200g mörkchoklad (minst 70%) 1ägg Smält chokladen i vattenbad och klicka sedan i smöret. Rör till slät smet. Vispa upp ett ägg och rör i choklad smeten. Häll upp i små metallformar. Jag smaksätter några av mina med tex kaffe, citrusskal, kadenumma Bara fantasin som sätter gränser.
__________________________________
Medarbetare på Cornish rex ifokus
Blogg om mina två lockiga katter
http://tassarochlockar.blogspot.com
Rocky road är min favort åxå!!
Saffransskorpor är ett måste hos oss, jag hoppar över bullarna som hinner mögla innan dom blir uppätna.
100 g smör
1 g saffran 2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver 1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Ha en trevlig jul!
#5 Tack snälla,ska testa dem.
#6 åh jag vill så gärna testa och göra men sambon är sjukt allergisk mot saffran så jag vågar inte baka dom hemma. Blir akuten om Han får i sig saffran. Så jag funderar på att göra mandelskorpor :) #7 trycker du inte i dig alla ischoklad bitarna själv kan du mumsa på dessa med gott samvete. Ha äkta smör. Bättre än margarin för kroppen.
__________________________________
Medarbetare på Cornish rex ifokus
Blogg om mina två lockiga katter
http://tassarochlockar.blogspot.com
*för att hitta tillbaka inför årets julbak*
Alltid Oavsett