Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Pyssel och upptåg

Jul Godis

2010-12-01 21:13 #0 av: MonicaLagerquist

Nu vill jag ha era godaste recept på julgodis.

Börjar med ett av mina.

 Bounty
Ingredienser:
50 g margarin eller smör
½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 påse (200 g) kokosflingor
Garnering:
200 g ljus eller mörk blockchoklad (välj en vetefri, t.ex. Willys Choklad)
25 g kokosfett eller 2 msk olja
Blanda smör, sirap, socker och grädde i en kastrull.
Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.
Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma.

Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.
Smält chokladen och kokosfett eller olja i ett vattenbad. Rör om.
Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.
Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat.

Förvara dem svalt.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2010-12-01 21:55 #1 av: Eine

En av mina favoriter.

 Rocky Road

ca 12 bitar

 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
 2 påsar dumlekola
 2 nävar mini marshmallows
 3 dl salta jordnötter
 1 dl skalade pistagenötter

1. Smält chokladen  i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2.Hacka nötter,marshmallows och kola. Blanda med chokladen.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjockt och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger/bitar.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-12-08 12:45 #2 av: Leffe

Kanske dags att rekommendera recepten. Nu när julen nämar sig

Anmäl
2011-12-08 16:35 #3 av: nakenkatt

här håller man på och kämpar med extra kilona för att kunna visa sig ofentligt i baddräkt på utlandsresan och vad ser man här?

Anmäl
2011-12-08 16:36 #4 av: Leffe

Oskyldig

Anmäl
2011-12-09 09:17 #5 av: noir

Nakenkatt! Här kommer det nyttigt recept på ischoklad!

Ischoklad utan det onyttiga kokosfettet
50st
75g smör
200g mörkchoklad (minst 70%)
1ägg

Smält chokladen i vattenbad och klicka sedan i smöret.
Rör till slät smet.
Vispa upp ett ägg och rör i choklad smeten.
Häll upp i små metallformar.

Jag smaksätter några av mina med tex kaffe, citrusskal, kadenumma
Bara fantasin som sätter gränser.

Anmäl
2011-12-09 09:28 #6 av: xantos

Rocky road är min favort åxå!!

Saffransskorpor är ett måste hos oss, jag hoppar över bullarna som hinner mögla innan dom blir uppätna.

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran                                                                                                         2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver                                                                                            1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Ha en trevlig jul!

Mammas supergoda saffransskorpor

Anmäl
2011-12-09 10:28 #7 av: nakenkatt

#5 Tack snälla,ska testa dem.

Anmäl
2011-12-09 10:56 #8 av: noir

#6 åh jag vill så gärna testa och göra men sambon är sjukt allergisk mot saffran så jag vågar inte baka dom hemma. Blir akuten om Han får i sig saffran. Så jag funderar på att göra mandelskorpor :)

#7 trycker du inte i dig alla ischoklad bitarna själv kan du mumsa på dessa med gott samvete. Ha äkta smör. Bättre än margarin för kroppen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.