Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Kattmat, sand och tillbehör, böcker

Överväger foderbyte

2011-01-18 23:39 #0 av: [Wideudde]

tycker nog att rubriken säger det mesta :)

Men nu har min favorit djurbutik reat ut sina artiklar och ska flytta för långt bort för att man ska åka dit och handla mat.

nu återstår den i Tuna park som i princip endast har Royal Canin vilket dom små lurvarna knaprar nu, dom äter RC för sterliriserade kissar. kruxet är att mina honor tycks klara av fodret bra men att den ena börjat håra ovanligt mycket (ja, dom fäller ju hår men det här är så att jag kan köra med klädrollern ett varv för att sedan byta) och överväger därför att byta till något som passar bättre. Min hane är okastrerad men är lite rund och efter att rådfrågat med vetinären sa hon att han borde klara sig bra på samma mat om han inte går ner alltför mycket, vilket han inte gör, tycker snarare det går åt andra hållet. Kan säkert ha och göra med att han kompenserar för att han känner att han behöver ha i dig mer, vad vet jag.

Så tankarna går ju kring vilken lösning jag ska göra för att alla tre ska få det de behöver, det optimala är att alla käkar samma men det är ju inget som kommer funka i längden - det är jag väl medveten om.

Så tips om mat som är bra för pälsen?

(BARF vågar jag inte köra hela vägen, det lär sluta med att dom får i sig för lite och för mycket av olika saker)

 

Kram på er alla!

Anmäl
2011-01-19 07:38 #1 av: noir

RC för steriliserade hör jag hört att katterna snarare går upp än ner.
Om det är sant kan jag inte säga då jag aldrig gett någon av mina katter RC.

Men det är väll Orijen som många ger streriliserade kissar utan problem. De kan du ju iaf kolla upp om det är intressant.

Sen finns det ju en till djuraffär som jag föredrar här i stan, Djurspecialisten. Ska jag handla saker till kissen i affär blir det där. Annars så kör jag öko plus kattsand från jump in.

kram

Anmäl
2011-01-19 09:08 #2 av: citrina

MJAU blötmat är bra. Katterna håller formen trots att de har nästintill fri tillgång, de kissar mkt pga den höga vattenhalten så njurarna "spolas igenom" ordenligt + att det inte innehåller ngt spannmål.

Enda nackdelen är att det luktar lite mer från lådan och att det blir många burkar att gå med till insamlingen.

 

Annars gillar jag Acana väldigt mkt. Ett av tre foder på marknaden som innehåller begränsad mängd spannmål/kolhydrater. Dock är det energitätt så det kan bli för mkt av det goda för vissa.

En kombination av MJAU och tex Acana tycker jag är det bästa näst efter BARF.

 

Foderbilen.se levererar ända fram till dörren för en spottstyver, mkt bra!

Anmäl
2011-01-19 10:43 #3 av: noir

Bozita/Mjau håller jag med om är toppen. Dock tål inte min kisse maten med sås. Gelé/Paté funkar utmärkt men hon får det inte varje dag, jag ger henne torrfoder james well beloved till vardags och tycker inte hennes bajs luktar så illa, och gräver hon inte ens ner det.

Men visst är man inne i samma rum som kattoan medans hon släpper en kabel, visst luktar det! Men när gör det inte de när man är i samma rum som vem som helst som gör nr.2 ^^

Anmäl
2011-01-19 15:58 #4 av: citrina

# efterar att bara ha gett acana några dagar så kan jag säga att det är STOR skillnad på bajslukten jämfört med när de får mkt MJAU.  Tollarna som kommer ut är ungefär lika torra som torrfoder och katterna kissar mkt mindre. Min slutsats: knappast bra för njurarna att bara ge torrfoder.

Anmäl
2011-01-19 16:37 #5 av: Eine

#4 Å andra sidan är kattsläktet ökendjur och dricker inga mängder.Vid foderbyte så tar det lite tid innan kroppen ställer om sig.Ge lite burkmat också.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-01-19 17:12 #6 av: Dolleminas

TS om jag förstått det rätt så handlar det mest om avstånd vad gäller fodret... varför inte kolla med www.foderbilen.se och se om de har fodret du använder nu... då får du ju levererat till dörren utan speciell stor kostnad... (de har ju även sand med...)

Har beställt av dem några gånger och jag är nöjd :)

Anmäl
2011-01-19 18:17 #7 av: [Wideudde]

Tack för alla svar

# 4 hårbollarna här hemma får blötmat 2 - 3 gånger i veckan så det ska nog reda sig bra ändå :)

# 6 Ja, men jag har ju bil så det är ju inte så att världen går under tack och lov, men dom har bara RC så om dom ändå flyttar så känns det som att det kanske är dags att byta foder ialalfall :)

Anmäl
2011-01-19 21:41 #8 av: citrina

#5 Katten är gjord för att äta kött och kött har hög vattenhalt.

Jag har inga planer på att ge enbart torrfoder så det är ingen övergångsperiod det handlar om utan det bara slumpade sig så den här veckan. Katterna dricker BETYDLIGT mer nu än när de mest äter blötmat och ändå är tollarna så torra att man skulle kunna plocka upp dom med fingrarna.

 

#7 Det är alltid en bra idé att sluta ge RC....

 

Anmäl
2011-01-19 21:45 #9 av: Eine

#8 jag förstår inte riktigt hur du menarObestämd? Jag har alltid förordat att katter ska ha kött.Eller har jag missat något?

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-01-19 21:56 #10 av: citrina

Jag menar att kött och torrfoder är ungefär så långt ifrån varandra vad gäller vatteninnehåll man kan komma. Katter får naturligt en stor del av sitt vätskebov täckt från födan (bytesdjuren).

Katterna kissar uppenbarligen mkt mindre, inte första gången jag noterat det, och det kan knappast vara optimalt vad gäller att skölja igenom njurarna.

Vi ger våra patienter som kommer in med njurstenssmärta mkt vätska med förhoppning om att de därigenom ska kissa ut gruset.

Anmäl
2011-01-20 13:47 #11 av: Eine

#10 Då är vi helt överens.Jag BARFar mina till stor del.Vad gäller jämförelsen mellan människa och katt har jag ingen kommentar,jag vet för lite om kattnjurarGlad

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-01-26 17:49 #12 av: [Wideudde]

Liten upptattering

Har bytt nu till Percept - funkar bra och katterna tycks inte klaga, Kompis har inte spytt och fäller betydligt mindre numera. Helt fantastiskt. Pixar käkar oxå percept men en annan slags än vad damerna äter. Så det blev olika för dom trotts allt, blir bäst så.

Anmäl
2011-01-28 00:41 #13 av: Dolleminas

#12 Huvudsaken är väl att både ni och katterna är nöjda :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.