Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Hur min Cornish rex-tid började

2014-08-25 14:07 #0 av: Leffe

En huskatt blev två Cornish rexar. Året var 1993.

Sissi

Jag hade en huskatt i 18 år. Den gick bort 1993. Kände efter det en väldig saknad efter en ny katt. Så kom Sissi (Trickster's Leontyn in i mitt liv, något jag aldrig ångrat. En väldigt bestämd dam redan som liten kattunge. Problemet var att jag jobbade mycket och jag märkte att hon så småningom inte tyckte om att vara ensam.

Mirre

Då kom Mirre (Trickster's Mirage en Mauve hem till mig. En helt orädd liten krabat och så blev det åter fart på Sissi. Dessa två rexar var sedan helt oskiljaktiga. Jag började nu med att ta dem på utställningar. Tog jag bara en så fungerade det inte så bra, men var båda med så fungerade allt riktigt bra.

Sissi och Mirre på utställning

Kom igång med uppfödning, men ingen parning mellan Sissi och Mirre. De hade ju samma pappa. Sissi styrde sitt kattrike med järnögon när jag skaffade nya katter. Hon behövde aldrig slåss. Hon "slogs" med ögonen och alla hade respekt för henne.

Det var hur jag började med Cornish. Sissi och Mirre finns inte längre mer än i mitt minne. Däremot har jag  ett barnbarn till Sissi här hemma, Sessan (Skvadronens Faye Dunaway. Påpekas kan att Sessans farmor är Sissi och hennes mormor är den andra honan jag hade som avelshona, Fia-Lotta (Grändens Brynhilde).

Sessan
Anmäl
2014-08-25 14:18 #1 av: Mona22

Roligt att läsa. Man glömmer aldrig sin första krullis.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.