Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Robbans långa dag

2013-08-18 18:39 #0 av: slan

Hej, jag heter S*Djäknens Aschberg men kallas vanligtvis för Robban. Så här kan det gå till en vanlig dag i mitt liv.

Tidigt i morse försvann husse och matte som de brukar göra strax efter de har grävt igenom min toalett (vad gör de med det de hittar egentligen?) och gett mig mat. Sen börjar en lång dag. Jag börjar med att patrullera runt och kontrollera att allt är som det ska.

Stiina ligger och sover på husse och mattes säng, Greta ligger på en stol ute på altanen. Allt verkar vara under kontroll. Jag går och äter några hårdisar och kryper sedan ner i min favoritfilt i soffan.

Vaknar efter ett par timmar. Dags att patrullera av huset igen. Ingen husse eller matte hemma. Hittar en skalbagge som jag äter upp. Stiina har flyttat sig och ligger nu i lådan i katträdet. Greta sitter ute på altanen. Jag går dit och ger henne en örfil. Ett litet bråk piggar alltid upp. Efter att satt Greta på plats börjar jag må lite dåligt, jag skulle inte ätit den där skalbaggen. Jag hittar en bra och mjuk matta som jag kräks på. Nu känns det bättre. Jag går och äter lite fler hårdisar och hoppar sedan ner i filten igen.

Framåt eftermiddagen hör jag hur det rasslar i ytterdörren. Jag rusar dit. Det är matte som kommer hem. Jag kastar mig upp på hennes axlar, en enkel match för mig med mina långa klor. Sen vill matte leka. Hon tar fram råttan som sitter i ett snöre, den tycker hon om. Jag jagar råttan runt och genom prasseltunneln, det brukar göra matte glad. Ibland gör jag höga skutt. Det är inte så svårt att roa sin matte. Efter en stund tröttnar matte och börjar laga mat. Jag försöker hjälpa till så gott jag kan och inspekterar noggrant att allt går rätt och riktigt till.

Lite senare rasslar det i dörren igen. Det är husse. Han hänger av sig jackan och ställer ifrån sig väskan. Sen tar han upp mig och bär runt på mig. Det här är bästa stunden på hela dan. Alla är hemma och jag kan känna mig trygg i husses famn!


Anmäl
2013-08-18 18:42 #1 av: MrsCecilia

HAHAHA:-) Precis så är det Skrattar Vilken kisse vi har...

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2013-08-18 19:13 #2 av: Leffe

Ni måste ha jättekul med honom eller han med er

Anmäl
2013-08-18 19:27 #3 av: concretecats

Åhh! Vi bara älskar Robban historierna här hemma. ♥

Anmäl
2013-08-19 02:26 #4 av: [inanna56]

HA, HA helt underbart Skrattar

Anmäl
2013-08-19 09:26 #5 av: kvasikatten

Men fina "Robban" - det gäller att ta sitt arbete på allvar Skrattar Hjärta Pussmun

Anmäl
2013-08-19 11:47 #6 av: Leffe

Visst är det en härlig katt

Anmäl
2013-08-19 20:51 #7 av: Gittan

SkrattarHjärta

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-08-21 12:01 #8 av: Eine

Älskade gubben ,så trevligt du skriver. Har du läst en kos dagbok?  kram.Glad

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-08-23 22:35 #9 av: [Classsic]

Mycket rolig läsning! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.