Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Charolais Bourbonella, 20 år!!

2013-08-13 10:42 #0 av: Eine

Nu vill jag presentera en riktig gamling! Charolai's Bourbonella, till vardags kallas hon Skrållan, född 1993-06-13. Pappa är S* Fairyland's Feelin Fine, mamma är S* Fairyland's Baby Blue.

Charolai's Bourbonella

Skrållan är uppfödd av de första ägarna till stamnamnet Charolai's minns att tjejen där heter Sandra men sedan är det stopp i mitt minne.

Skrållan kom till Bettan och My Little Cats uppfödning i Norrköping och fick en kull där. En avkomma, S*My Little Cat's Angel fick gå vidare i avel hos Bettan (pappa till Skrållans kull var min första hanne Struntens Lucas.)

Skrållan omplacerades så småningom till en god vän och granne och där finns hon än.

Bettan hälsar på nu och då och vid senaste besöket tog hon denna bild. Skrållan är vackert choklad/vit men det är tyvärr inte så bra färgåtergivning på bilden.

Hon är fortfarande pigg trots sin höga ålder och går på regelbunden koll hos veterinären.

Hon har inga sjukdomar,denna underbara gamla dam ,möjligen att hon hör lite dåligt men vem gör inte det.

//Eine

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-08-13 11:46 #1 av: Leffe

Häftigt! Vilken gammal härlig goding!

Anmäl
2013-08-13 14:16 #2 av: nakenkatt

oj,vilken underbar lady.

Anmäl
2013-08-13 15:59 #3 av: kvasikatten

Oooh Eine - jag blev alldeles tårögd och glad över denna bild ..... så många minnen som kommer upp HjärtaHjärtaDessa underbara gamla godingar som aldrig glöms bort utan älskas för evigt i många hjärtan - KRAAAAAM

Anmäl
2013-08-13 16:13 #4 av: Eine

#3 samma här.Det är så fantastiskt,jag blev rörd när jag pratade med Bettan. Jag skulle gjort bilden mindre,men jag hann inte fixa.Jo de gamla linjerna är fortvarande starka och friska långt upp i åldrarna.Fina Skråll Hjärta

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-08-13 23:07 #5 av: BettanE

Tack Eine för det fina du skriver om gamla Skrållan. Kram Bettan

Anmäl
2013-08-14 09:17 #6 av: Gittan

Skoj att läsa om en sån här gammal cornish.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-08-14 12:29 #7 av: gromar1942

Dom gamla klassiska friska linjerna hos henne. Härligt att läsa. Har själv en cornish med de gamla linjerna och han är över 18 år.

Aktion, historik, fantasi. Ja allt finns på Vilda Västern iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.