Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Att äga en Cornish Rexkatt- (Robban)

2013-02-17 18:33 #0 av: MrsCecilia

Innan jag träffade min Rexkatt Robban (S* Djäknens Ashberg) har jag nog tänkt att katter är som katter är mest, härliga personligheter med mycket kärlek, självständiga men ändå tillgivna.

Robban

Det var tills jag träffade Robban det vill säga. De första månaderna måste jag erkänna, att jag några gånger tänkte att jag ville lämna tillbaka honom, vad var det vi hade fått hem? En katt som var som en trotsig 3-åring och krävde omedelbar uppmärksamhet NU!

De andra katterna begärde att få flytta till vilohem, för de orkade inte med honom heller, man orkar liksom inte att leka dygnet runt bara för man är hans kattkompis!

Han röjde, slaktade toalettpappret, blommorna, skulle bäras på dygnet runt, nattas och tjoade som en brandbil och höll bokstavligen på att älska ihjäl oss.

Förskräckta undrade vi om den lilla ”damp”kissen mådde dåligt, skulle det vara så här? Var han sjuk? Hade han tråkigt?

Sakta men säkert hittade vi våra rutiner, satte upp regler och hade familjemöten med katterna. 

Några av reglerna som sattes upp på kylskåpet var att;

-Bara för man stökig så får man inte göra som man vill.

-Inte heller får man röja så ingen i familjen får sova.

–Matte och husse ska leka minst 60 minuter om dagen.

Jag kan utan att överdriva säga att han är den mest fantastiska jag någonsin träffat, jag har aldrig känt så här någon annan pälsboll. Han är min absolut största kärlek och jag brukar bli alldeles tårögd när jag tänker på att han faktiskt är så sjuk som han är (HCM, levern) och vi inte kommer kunna ha kvar honom så länge som vi vill.

Jag vågar också hävda att äga en Rexkatt är något HELT annat än att äga andra katter, det kräver en lika aktiv ägare (och kattkompisar) som katten är. Man kan helt glömma att få äta i lugn och ro och sova när man själv tycker.

Han är fortfarande som en liten 3-åring men kanske inte fullt lika röjig, (han är faktiskt 4 år nu) men han är mattes gosefis och är mycket högt älskad av oss.

 

Älskade Robban Hjärta

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2013-02-17 20:39 #1 av: Mona22

Bra skrivet. Du har verkligen fått med hur rexar är. Har man en gång skaffat rex kan man inte vara utan dem.

Anmäl
2013-02-17 21:13 #2 av: Eine

Tack goaste du för de fina orden om Robban!! Jag är så glad för att han hamnat hos dig,och att det är så rätt.
.

 När han bodde hos mig så klev han rätt in under skinnet på mig,i hjärtetraktenHjärta ,och där finns allt en starkt minnesbild av honom kvar.Pussar

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-02-17 21:55 #3 av: Leffe

Måste säga att det var en mycket bra beskrivande av en Cornish Rex

Anmäl
2013-02-18 01:14 #4 av: UllaNo

Det verkar riktigt speciellt detta med cornish.

Anmäl
2013-02-18 06:03 #5 av: nakenkatt

jättebra beskrivning.han verkar vara en stor personlighet,jag blir alldeles rörd.Fina gubben.

Anmäl
2013-02-18 10:18 #6 av: Holtan

Stämmer på pricken!
Jag kände också med min försa att jag fick spatt och funderade på att lämna tillbaka henne :P haha Men man vänjer sig och nu sitter jag här med två stycken ;) Och skulle inte byta dem mot något i världen. En liten kattunge på 17 veckor och en äldre på snart 2 år! Tänk så de kan gå :D

Anmäl
2013-02-18 10:31 #7 av: noir

Gud vad bra skrivet. En Cornish kan vara den bästa och sämsta första katten beroende på vad man klarar av och vad man förväntar sig ;)
Det är även skillnad på individerna. Min Zaffie är ju lugnast i stan, snällast i stan (iaf när hon inte nattetid klöser sönder soffan, eftersom det inte är någon som säger till på natten) Men sen kom Sookie och rörde om i grytan. Känns som om man härjar på trotsiga barn som inte kan förstå vad det är man menar egentligen.

Anmäl
2013-02-18 19:29 #8 av: MrsCecilia

Tack alla goa ni. 

Vår Robban betyder mycket för oss och är alldeles fantastiskt. Och till salu ca 5 ggr/ dag (framförallt i natt)

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2013-02-19 10:09 #9 av: Gittan

Jag kan se allt framför mig och kan inte låta bli att skratta. Precis så där var min systers cornish.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-02-19 11:52 #10 av: Frajdah88

Låter precis som min Nisse! Haha. Det är kärlek det!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.