Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Vi och (andra)katter.

2013-02-11 17:31 #0 av: Eine

"Det är inte konstigt att jag gillar katter. De är enkla varelser men mycket bättre på att vara katter än vi är på att vara människor”(källa Kattboken,Pedagogförlaget)

Djäknens Testa Rossa

Visst finns en hel del sanning i det? Hur tolkar du det? Kom gärna med kommentarer om de olikheter och likheter ni tycker är uppenbara,eller som visar att uttrycket är helt rätt.

För mig är en tolkning att katter är ganska förutsägbara i sina reaktioner i olika situationer och handlar helt enligt sin natur. Vi människor är inte lika naturliga,oftast totalt oberäkneliga och rätt elaka och egoistiska,loja och bekväma,petiga med maten och noga med vår  out fit och frisyr. Men skillnaden blir kanske inte så stor då,mellan oss och dem?

Så är vi ändå  lite lika vi människor och våra älskade katter?Vi slåss för, och försvarar våra ungar/barn när de är hotade(på riktigt eller inbillat) Vi flyttar  och letar trygga bostadsområden när ungarna växer upp,så gott det nu går med våra begränsade resurser. Vi ser också gärna att ungarna flyttar till eget boende med tiden,och vissa av oss bildar glatt ny familj med någon snygging.

Solen får gärna värma våra kroppar,och lata sköna dagar är inte heller helt fel.Där är katterna absolut bättre på att vara sig själva!

Varför kom jag in på dessa något utanför- ämnet- tankar? Här ska ju skrivas om Cornish Rex helst?

Ja,det bara blev så när jag tittade i min lilla kattbok för att få inspiration och läste det som inleder min pytteartikel .

För jag hade egentligen tänkt skriva om färger. Men nu blev det inte så denna gången.

Dock kan jag garantera att mina katter älskar nya filtar,precis som jag. Lämnar en bild som bevis på det,när Djäknens Testa Rossa gömmer sina vackra vågor under matchande gosefilt .

Må så gott, och köp nya filtar lite oftare.

Mvh/Eine

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2013-02-11 18:53 #1 av: MrsCecilia

Visst är de fantastiska små varelser och personligheter! Ingen kisse är den andra lik. Inte heller jag tycker de är oberäkneliga,  vi människor är mkt värre.

Katter berikar livet och är underbara små familjemedlemmar.
__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2013-02-11 19:04 #2 av: Leffe

Bra skrivet

Anmäl
2013-02-12 09:15 #3 av: nakenkatt

kan bara hålla med.Ja mycket bra skrivet.

Anmäl
2013-02-12 13:06 #4 av: Eine


Tackar ! Och alla får gärna lägga till sina tankar,det är så utvecklande med andras funderingar.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.