Annons:
Etikettavel-genetik-och-uppfödning
Läst 4397 ggr
concretecats
2012-11-05 22:41

Rex Perspective Eureka

Min förstfödda levande kattunge!

Tänkte skriva några ord om min lilla egenuppfödda SE*Rex Perspective Eureka. “Penny”
Hon kom till vår familj under en dramatisk förlossning på Strömsholms djurklinik en sen kväll/natt den 19 januari 2012.
Mamma katts förlossningsarbete avstannade efter att hon födde fram en oidentifierbar klump. Jag hade  sorgliga förlossningar med dödfödda kattungar och kattunge som inte klarat hela vägen i bakhuvudet som låg och gnagde. Kände hur ska detta gå?  Till en början hade jag is i magen. Har själv fött barn så lite vet man ju hur man kan få igång värkarna igen. Vi började helt sonika gå fram och tillbaka i trappen. Mamma Missy och jag har ett väldigt starkt band emellan oss så hon följer mig vart jag än går. Men inga värkar. Jag kände ju att det rörde sig där inne. Men det blev bara svagare och svagare.  När man sitter själv och inte har någon att diskutera med så börjar snart de värsta tankarna att dyka upp i huvudet. Tänk om den har fastnat i någon kanal? Jag ringde och begärde att få komma in till djurkliniken. Där blev det provtagningar, alla värden var jättebra. Röntgen följdes av ultraljud. En kvar och den rörde sig!!  Glad Men Vet. sa att det började bli bråttom.. Det började pratas om kejsarsnitt! Dropp sattes in. Missy lämnade mig inte med blicken en enda gång. Hon var jätteduktig. Så småningom började värkarbetet att tillta. Efter att jag pratade med Missy så tog hon i för kung och fosterland.  Ut kom lilla knytet med ett tassavtryck på ryggen Glad . Lyckan var oändlig! Äntligen en som såg välmående ut.
Kattmamma Missy är en underbar mamma. Ganska överbeskyddande då vår hund inte fick tillträde till övervåningen på hela tre månader!! Samt lite curlingförälder men bra.
Då Penny var ensambarn och väldigt efterlängtad tog hon oss med storm. Helt underbart söt. Hon har blivit väldigt bortskämd och är fortfarande det.
Hon är precis så som en Cornish rex ska vara, nyfiken och kreativ. Livet går ut på att busa och gosa!!
Hon är med på alla bus som går att hitta på allt från att klättra på gardinstång och försöka ta sig in i springan ovanför köksskåpen till en väldigt utstuderade skinktjuv!!  Tonårssonen har lärt sig att dela skinkan först med Penny innan han lägger den på smörgåsen för annars försvinner den.. Som sagt bortskämd men väldigt älskad.
Penny är väldigt gosig ,så gosig att hon blir helt lealös i kroppen när man håller i henne. Om man tänker sig en cornish rex som en smal och högbent fotomodell så är Penny en mera söt bonnunge med stövlar. Ni kan ju tänka er hur det är på utställning när man lämnar fram en kurrande hösäck där vågorna precis innan låg slickat intill kroppen och i samma veva som framräckning till domaren spretar åt alla håll. Skäms
Någon utställningskatt är hon inte än i alla fall!
Nå tänker vissa av er ska hon avla på henne? Vem vet? Hon har två föräldrar som ska scannas fria igen och då jag är av den sorten som vill att mina katter ska vara närmare två år innan jag avlar så kommer Penny nog vara mer framåt tre år innan jag bestämmer mig. Allt för att vara på säkra sidan. (om man nu kan vara det i kattavel?)
Ett som är säkert , jag har inte bråttom.

(på bilden nedan är hon snart 10 månader)

penny snart 10 månader

Annons:
Leffe
2012-11-05 22:49
#1

Fint skrivet om en härlig katt

jeenova
2012-11-06 00:25
#2

Jättefin text och bild! kan du möjligtvis fota tassavtrycket på ryggen?

concretecats
2012-11-06 08:56
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Tack! Tassavtrycket i dag blir svårt att fota. Hon är lite smalare nu..Lägger in ett kort när hon var nyfödd. Där kan man se det bättre. Ser ut som eukanuba tassen..

Holtan
2012-11-06 09:40
#4

Vad söt hon är!

Spotless
2012-11-07 12:50
#5

Grattis till den lilla tjejen! Vad skönt att ni fick uppleva lyckan och harmonin med att ha kull även om starten var skakig.

[Wiveka]
2012-11-07 16:03
#6

Vad fint huvud hon har Kyss

Annons:
Eine
2012-11-07 16:45
#7

#6 Exakt min tanke! Så vackert huvud! Kyss

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Upp till toppen
Annons: