Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Veckans bild v18

2012-05-01 01:20 #0 av: RacerDonnans

Här är en presentation av vår husmorskatt! IC *S Racer Donnans Evita, brunmaskad 9 årig supermamma trots att hon är kastrat sedan ett tag. Årets avelshona kategori 3 i SVERAK.

Hon är husmor i katteriet. Det beror inte på att hon är äldst eftersom vi har en äldre dam här hemma, utan hon har pondus, pysslar om alla och är den som alla katter håller sams med. Hon är även den enda av katterna som fullt ut visar husets äldsta katt Candy respekt. Hon vet att hon bestämmer så hon behöver inte bevaka sin position. Eftersom hon är den supermor hon är så är det svårt att få en bild med henne ensam, så på denna bild har hon sällskap av Cissi och Toppe. Ofta är de ännu fler som gärna trängs kring henne.

 

Hon behandlar även oss människor så lika hon kan. Det skall vara rättvisst så hon sitter gärna en stund hos oss var.

Hon är mamma in i själen trots att hon varit kastrat rätt länge nu. Vi kan ofta se henne bära på små leksaksdjur och behandla dem som ungar. Finns det kattungar i huset så hjälper hon till att sköta dem. Oavsett storlek på kattkompisarna så gnager hon gärna av deras morrhår mellan varven, förutom just Candys. Vet ej varför, men hennes låter hon bli.

Självh ar hon inte haft några större utställningsframgångar förutom att hon nått Int Champion titel. Däremot är hon en mor som 2008 blev årets avelshona kategori 3 på SVERAKs årets kattlista. Självklart är det något vi är stolta över henne för förutom att hon är så kärleksfull.

Evita är en riktigt älskad kisse här hemma hos både fyrbenta och tvåbenta.

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Anmäl
2012-05-01 03:08 #1 av: Leffe

En härlig Cornish

Anmäl
2012-05-01 14:12 #2 av: Eine

Älskansvärda kissa! För mig är inte utställningsframgångar det enda. Jag ser minst lika mycket till hur katten fungerar i flocken som viktigt,för vi har väl inte katt för att enbart vinna på utställning? Klart att hon vunnit ett och annat och stort Grattis till det! Men just som du skriver, att hon är kärleksfull och har pondus som kastrat säger mycket om hennes goa  och stadiga temperament.Klappa på den underbara tjejen från en katt-tant i Uppsala.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-05-01 14:12 #3 av: MrsCecilia

Roligt att att läsa :-) Verkar urgullig!

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2012-05-01 18:57 #4 av: mjau74

Herligt bilde!! :)

Anmäl
2012-05-02 11:44 #5 av: Ing-Marie

Vilken underbar bild.

Anmäl
2012-05-02 19:33 #6 av: Dragonrebell

MysgummanKyssSkrattande.

Anmäl