Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Veckans bild: v51

2011-12-18 18:20 #0 av: Avots

Tindra min vita 7-åriga cornishrex hona har alltid älskat barn.

Jag märkte Tindras förkärlek för barnt första gången då hon var ca 6 månader gammal. Hon smet ut en dag, jag blev utom mig av oro och sprang ut för att leta. Hon var inte långt borta, 10 meter från mitt hus stod tre små barn i 3-årsåldern och Tindra låg framför deras fötter och rullade sig och spann hon ville ha uppmärksamhet.  Det var bara att gå fram och plocka upp henne.

Då grannens lilla dotter, på ca 2 år, gick förbi min nätade uteplats så ropade hon vovve! vovve…., Tindra rusade alltid ut som en pil oavsett om hon var på övervåningen eller låg och sov, och tryckte sig mot staketet, både grannensdotter och Tindra var lika lyckliga.

Så har det fortsatt varje gång Tindra träffat ett litet barn.

Nu i höst hade vi en helg besök av en 4-årig pojke. Tindra var med i hans leka hela tiden. Han lekte affär och Tindra satt bredvid och beställde färsk fisk mycket uppmärksamt och intresserat. Hon var sjuksköterska då pojken var doktor, det passade ju för hon är ju alltid vitkläddSkrattande. Hon satt bredvid i omgångar hela helgen och lyssnade uppmärksamt på doktorn.

Hon var med på golvet då vår gäst lekte tiger, han kröp omkring på golvet, vilt vrålande, hon satt kvar hela tiden… Hon var också där för kramar och kel. Hon var statist i en improviserad ång och teaterföreställning och så vidare.

Det är fantastiskt att se ett sådant samspel mellan en katt och ett barn trots att de bara har träffats några få gånger.

Anmäl
2011-12-18 18:50 #1 av: Leffe

Underbart att läsa

Anmäl
2011-12-18 19:12 #2 av: Gittan

En rar bild och en söt katt

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2011-12-18 19:50 #3 av: noir

Men vilken underbar tös! Henne skulle man gärna ha en klon av <3

Anmäl
2011-12-18 20:20 #4 av: MrsCecilia

Vill oxå ha! <3 Alla katter jag haft brukar springa för livet då ett litet barn kommer på besök..

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2011-12-18 20:49 #5 av: AnnicaB

Så himla mysig cornishrflicka och lilla söta barnet dessutom <3

Anmäl
2011-12-18 23:02 #6 av: Eine

Finaste vännen.Underbar bild.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-12-19 10:02 #7 av: [Wideudde]

Låter som en alldeles fantastisk Cornish dam!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.