Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt Cornish Rexprat Att tänka på innan katten kommer! Avel, genetik och uppfödning Färger och färggenetik Färgalbumet Cornish Rex och andra djur Kattungar till salu Avelshane finnes/sökes Fodervärd finnes/sökes Omplacering Planerade kullar Hälsovård,skötsel,omvårdnad Sjukdomar och andra bekymmer Titelkattsalbumet God morgon, goddag, godkväll, godnatt! Dagens citat, dikt eller visdomsord! Dagens ros Ett gott skratt förlänger livet För ev allergiker Kattmat, sand och tillbehör, böcker Katter i nöd Min kattklubb Om sajten och iFokus Tävlingar Till minne Pyssel och upptåg Samåkning och transport Utställningar Utställningsresultat Video-snuttar Övrigt
Veckans bild

Veckans bild v.49

2011-12-06 00:58 #0 av: RacerDonnans

Racer Donnans Candy dryga 12år i en julpuss med kullsystern Cassiopeja när de var dryga året.

Det är dags för mig att presentera Racer Donnans Candy för er. Hon är vår äldsta Cornish hemma just nu, född -99. En katt vars karriär gått väldigt upp och ner. Hon har fått draget cert till NOM när hon egentligen var för kraftig. Hon har placerat sig på seniortopplistan hos SVERAK och har imponerat på många domare för hennes svärta i pälsen, fina rexing och en typ som hållit rätt bra genom alla år. Öronen är för små, svansen för kort, men som helhet har hon fått bra bedömningar trots allt.

Det har alltid varit spännande att ställa denna dam eftersom hon sågats av domare som inte ser hennes kvaliteér under de för små öronen, och hyllats av andra.

Det viktigaste med vår Lady här hemma, är att hon är genomgo. Det går inte en kväll framför TV:n som hon inte placerar sig i någons famn. Helst rakt under hakan, eller något högre. Det är svårt att se det man tänkt se, men det struntar hon i. När hon placerat sig på bästa plats startar motorn, och då är det svårt att höra det man tänkt höra, men det struntar hon i också såklart. Trots viss irritation så kan man inte låta bli att älska denna katt.

Hon började hos en vän till mig och hennes pojkvän. Tyvärr blev han allergisk så hon inte kunde ha henne kvar. Hon har hållit fast vid det hjärtat hon vann, och nu för 1,5 år sedan så köpte hon och hennes familj (inte samma kille) ett barnbarnsbarn till Candy. Det var viktigt att hon fick den som till sättet var mest lik Candy, och jag hade den perfekta ungen till dem.

Tack vare att Candy kom tillbaka kunde jag fortsätta min uppfödning med en linje jag inte ville förlora. På bilden är hon inte gammal. Där firar hon jul tillsammans med sin kullsyster Cassiopeja (lika som bär).

Jag lovar lägga ut en dagsfärsk bild under veckan så ni får se hur fin hon är fortfarande. Ni som sett henne då hon var överviktig, nu är hon smal igen :).

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Anmäl
2011-12-06 01:04 #1 av: RacerDonnans

Ursäkta bildkvalite´n, vet ej riktigt hur den blev så här. Skall kolla på det när jag är lite piggare imorgon. Sov gott nu alla!

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Anmäl
2011-12-06 10:22 #2 av: Eine

Så gullig puss! Tack för en trevlig historia.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2011-12-06 11:05 #3 av: EvaG

En fin berättelse om en fin katt.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2011-12-06 12:48 #4 av: MrsCecilia

Åhhh, gosekisse:) Mysig!

__________________________________
Medarbetare på Cornish Rex ifokus

Anmäl
2011-12-06 15:38 #5 av: Mona22

Kul att se en lite äldre kisse, de syns inte så ofta. Söt bildKyss

Anmäl
2011-12-06 17:20 #6 av: Dragonrebell

Lilla Candy då:-). Sötnosen. Gillar den där bilden.

Anmäl
2011-12-06 17:38 #7 av: Leffe

Det är en härlig bild och den visar lite av Cornishen sociala psyke

Anmäl
2011-12-07 16:14 #8 av: noir

Vilken härlig tös hon verkar vara. Vem behöver höra annat än när man har en spinnmaskin! :D

Anmäl
2011-12-07 16:45 #9 av: [Wideudde]

låter som en mysig rex

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.